Τρίτη 21 Μάιος 2024, 13:50
Culture

Μπράιαν ΜακΚάρντι: O αρχιμαφιόζος της σειράς «Line of Duty» πέθανε σε ηλικία 59 ετών


Ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι – γνωστός από το ρόλο του ως αφεντικό της νύχτας Τόμι Χάντερ στη σειρά «Line of Duty» – πέθανε σε ηλικία 59 ετών. Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αδελφή του Σάρα, επίσης ηθοποιός, ανέφερε ότι πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του την Κυριακή.

«Εκτός οθόνης, ο Μπράιαν δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικός από τον χαρακτήρα που υποδυόταν – ήταν ζεστός, αστείος και γοητευτικός. Οι σκέψεις μας είναι με τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή»

Ο ΜακΚάρντι εμφανίστηκε πρόσφατα στο δράμα Time του BBC, ενώ είχε επίσης συμμετάσχει στα γυρίσματα του επερχόμενου prequel του Outlander Blood of My Blood.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι «έφυγε πολύ νωρίς» και τον περιέγραψε ως έναν «υπέροχο και παθιασμένο ηθοποιό».

«Θα μας λείψει πολύ»

Η Σάρα ΜακΚάρντι δήλωσε στο BBC Scotland News ότι η οικογένεια είναι «συντετριμμένη». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Μπράιαν αγαπούσε τη δουλειά του και άγγιξε πολλές ζωές, και έφυγε πολύ νωρίς. Τον αγαπάμε και θα μας λείψει πολύ».

Φωτογραφία: Ο ΜακΚάρντι πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Σον Μπιν στο Time | BBC

Σε κοινή δήλωσή, ο δημιουργός του Line of Duty, Jed Mercurio και ο executive producer, Simon Heath δήλωσαν ότι ήταν «τιμή» που συνεργάστηκαν μαζί του.

Η Louise Thornton, επικεφαλής του τμήματος αναθέσεων στο BBC Scotland, χαρακτήρισε τον ΜακΚάρντι «ταλαντούχο, πολυσχιδή ηθοποιό στη σκηνή και την οθόνη»

Ανέφεραν: «Ο Μπράιαν ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος ηθοποιός και η διαρκής επίδραση που είχε ως Τόμι Χάντερ είναι απόδειξη της δύναμης της ερμηνείας του».

»Εκτός οθόνης, ο Μπράιαν δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικός από τον χαρακτήρα που υποδυόταν – ήταν ζεστός, αστείος και γοητευτικός. Οι σκέψεις μας είναι με τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«Γνήσιος και παθιασμένος»

Η Louise Thornton, επικεφαλής του τμήματος αναθέσεων στο BBC Scotland, χαρακτήρισε τον ΜακΚάρντι «ταλαντούχο, πολυσχιδή ηθοποιό στη σκηνή και την οθόνη».

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Alec Bowman_Clarke περιέγραψε τον ΜακΚάρντι ως «γνήσιο, παθιασμένο, γενναιόδωρο και αστείο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΜακΚάρντι μεγάλωσε στο North Lanarkshire και ανέπτυξε ενδιαφέρον για την υποκριτική ενώ πήγαινε σχολείο.

Αργότερα έζησε στο Rothesay. Κέρδισε επαίνους για την ερμηνεία του ως αρχηγός συμμορίας στις δύο πρώτες σεζόν του Line of Duty.

Άλλες συμμετοχές του ΜακΚάρντι στην οθόνη περιλαμβάνουν τις ταινίες Rob Roy, Filth και The Damned United, όπου υποδύθηκε τον θρυλικό Σκωτσέζο ποδοσφαιριστή Dave Mackay.

Εμφανίστηκε επίσης σε διάφορους τηλεοπτικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων η μίνι σειρά Titanic, την ταινία διασκευή της Αγκάθα Κρίστι Murder is Easy και το δράμα Dog Days.

*Με πληροφορίες από BBC | Kεντρική φωτογραφία θέματος: BBC





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News