Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 19:46
Ελλάδα

Μπορεί να ξαναεμφανιστεί Βόρειο Σέλας στον ελληνικό ουρανό; – Η συνθήκη για να το ξαναδούμε


Τις πιθανότητες που υπάρχουν να εμφανιστεί ξανά το Βόρειο Σέλας, το επόμενο διήμερο, στην Ελλάδα, εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του, ενώ σημειώνει και ποιες είναι οι συνθήκες που ευνοούν το φαινόμενο.

«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο;», αναρωτιέται αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Και τονίζει πως «οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005».

Προλαμβάνοντας τυχόν ανησυχίες που γεννά ο όρος, διευκρινίζει ότι «οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό!».

«Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε Βόρειο Σέλας στη Βόρεια Ελλάδα»

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου στην ανάρτησή του, «οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο.
Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία)».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως «εάν εμφανιστούν γεωμαγνητικές συνθήκες G4, έντονα σέλαα θα είναι ορατά σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, οπότε δεν αποκλείεται να τα ξαναδούμε και πάλι στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας μας, μιας που από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτιωση στις περισσότερες περιοχές, οπότε θεωρώ πως αξίζει μια συχνή ουράνια ενατένιση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε ή θα βρεθείτε!».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News