Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 21:19
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μήλο της έριδος το Χιονοδρομικό Κέντρο για Αίγιο και Καλάβρυτα

Τι έχει γίνει με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και ξαφνικά θυμήθηκαν στην Αιγιάλεια ότι ένα μέρος τους ανήκει;

Όλα ξεκίνησαν από ένα έγγραφο αίτημα του δήμου Αιγιάλειας που ζητάει από τον Δήμο Καλαβρύτων ο οποίος έχει την διαχείριση και την λειτουργία του Χιονοδρομικού, την επαναφορά του εκπτωτικού καθεστώτος 50% που ίσχυε από το 2015 έως και το 2017 για τους Αιγιαλείς χρήστες του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας η αντιπολίτευση το προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι ο Δήμος πρέπει να έχει μερίδιο από τα ακαθάριστα κέρδη του Κέντρου.

Μάλιστα ο ακρατινός πρ. αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς, υποστήριξε πως το Χιονοδρομικό βρίσκεται κατά 70% σε έκταση του Δήμου Αιγιάλειας, η οποία από το 1983 έχει παραχωρηθεί προς χρήση, από τον αείμνηστο κοινοτάρχη Μεσορουγγίου Ακράτας Σωτήρη Κρικέτο, με αντίτιμο 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Κέντρου.

Πάντως, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» απευθύνθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας.

Ανάμεσα σε αυτά που είπε τόνισε: «Είναι αστείο να λέγονται κάτι τέτοια. Είναι σαν το λιμάνι του Αιγίου να ανήκει στο Δήμο Καλαβρύτων. Είναι γνωστό πως ιδρύθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πως ξεκίνησε και πως στήθηκε. Δεν είναι καλά οι άνθρωποι. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα να λέγονται».


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News