Κυριακή 5 Μάιος 2024, 14:31
Ελλάδα

Με ψεύτικη χειροβομβίδα λήστευε τράπεζες ο συνταγματάρχης – Λεία σχεδόν 10.000 ευρώ

Ψεύτικη ήταν – όπως όλα δείχνουν – η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε ο συνταγματάρχης του στρατού για να ληστεύει τράπεζες των Νοτίων Προαστίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε στο σπίτι του συνταγματάρχη, που κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις ληστείες τραπεζών, ένα αντικείμενο που ο ίδιος παρουσίαζε ως χειροβομβίδα και με αυτό απειλούσε τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, στο σπίτι του 53χρονου συνταγματάρχη εν ενεργεία στη Δάφνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 10.000 ευρώ. 

Ο άνδρας κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, ενώ λίγο νωρίτερα (το πρωί της Δευτέρας) είχε ληστέψει τράπεζα στην περιοχή της Αργυρούπολης με την απειλή της ψεύτικης χειροβομβίδας.

Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει λίγα τετράγωνα πιο μακριά. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 53χρονος είχε ήδη ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι μετά τη ληστεία της Αργυρούπολης εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου και συνελήφθη.

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News