Σάββατο 18 Μάιος 2024, 22:51
Μουσική

Μάθημα για τα τραγούδια της Taylor Swift στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

Τα τραγούδια της Taylor Swift θα παρουσιαστούν μαζί με το έργο διάσημων ποιητών όπως ο Σαίξπηρ και η Έμιλι Ντίκινσον.

Ένα νέο μάθημα για τα τραγούδια της Taylor Swift θα ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (UTA) στο Όστιν αυτό το φθινόπωρο.

Το πανεπιστήμιο παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο μάθημα ελευθέρων τεχνών που διδάσκεται από την καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Elizabeth Scala και θα εστιάζει στα τραγούδια της 32χρονης τραγουδίστριας και τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μαθήματος, με τίτλο «The Taylor Swift Songbook», το έργο της pop star θα διδάσκεται μαζί με αυτό διάσημων ποιητών όπως οι Σαίξπηρ, Τζόφρι Σώσερ, Τόμας Γουάιατ, Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, Τζον Κιτς, Έμιλι Ντίκινσον και Σύλβια Πλαθ.

Το μάθημα θα εστιάσει στα τέσσερα τελευταία άλμπουμ της Taylor Swift, τα «Red (Taylor’s Version)» (2021), «Evermore» (2020), «Folklore» (2020) και «Lover» (2019), ενώ συστήνεται στους ενδιαφερόμενους φοιτητές να διαθέτουν λογαριασμό στο Spotify.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Τέξας, το μάθημα θα χρησιμοποιήσει τα τραγούδια της Taylor Swift, η οποία χαρακτηρίζεται «έμβλημα της pop μουσικής», για να διδάξει τη λογοτεχνική κριτική ανάγνωση και τις μεθόδους έρευνας, βασικές δεξιότητες για την εργασία στην αγγλική λογοτεχνία και σε άλλους ανθρωπιστικούς κλάδους.

Taylor Swift - Grammy Awards 2021

«Εστιάζοντας στη μουσική της Swift και στα πολιτισμικά πλαίσια στα οποία εντάσσεται η μουσική της και η καριέρα της, θα εξετάσουμε τα πλαίσια για την κατανόηση του έργου της, όπως η ποιητική μορφή, το ύφος και η ιστορία μεταξύ διαφόρων θεμάτων και θεωρητικών ζητημάτων που είναι σημαντικά για την τοποθέτηση σε ενοιολογικό πλαίσιο, καθώς θα εξασκούμαστε στη στενή και σε βάθος ανάγνωση, στην αξιολόγηση δευτερογενών πηγών και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρημάτων», αναφέρεται.

Οι φοιτητές θα αξιολογηθούν με τέσσερις γραπτές εργασίες, καθώς και από τη συμμετοχή τους στην τάξη σε συζητήσεις.

Η καθηγήτρια Elizabeth Scala δήλωσε για το μάθημα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Τέξας:

«Θέλω να πάρω αυτό που οι θαυμαστές της Swift μπορούν ήδη να κάνουν σε ένα εξελιγμένο επίπεδο, να τους το αναλύσω λίγο με ένα διαφορετικό λεξιλόγιο και στη συνέχεια να τους δείξω πώς, στην πραγματικότητα, η Swift βασίζεται σε πλουσιότερες λογοτεχνικές παραδόσεις στη δημιουργία των τραγουδιών της, τόσο θεματικά όσο και από άποψη δομής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί αναφορές, μεταφορές και έξυπνους χειρισμούς των λέξεων.»

Νωρίτερα φέτος, ένα μάθημα για την Taylor Swift παρουσίασε και το Ινστιτούτο Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Τον Μάιο, το Πανεπιστήμιο της της Νέας Υόρκης απένειμε στην Taylor Swift τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις Καλές Τέχνες και προσκάλεσε την τραγουδίστρια να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης που έλαβε χώρα στο Yankee Stadium.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News