Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 22:29
Ελλάδα

Μαρία Καρυστιανού: Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά – Ανάρτηση καταπέλτης


Επικριτικά σχολιάζει τη σπουδή του πρωθυπουργού να «επιβραβεύσει» τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών με την υπουργοποίησή τους, η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων «Τέμπη 28/02/2023», Μαρία Καρυστιανού.

Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό αποδείχθηκε πως η Εξεταστική αποτελεί «φυτώριο» υπουργών της κυβέρνησης και δικαιώθηκε ο πρόεδρος της, Δημήτρης Μαρκόπουλος, που μιλούσε για «κάπως γουρλίδικη» Επιτροπή.

Οι επιλογές του πρωθυπουργού, στον πρόσφατο ανασχηματισμό, προκάλεσαν αντιδράσεις συγγενών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ότι παρά τις «φωνές» για «συγκάλυψη» του εγκλήματος των Τεμπών, αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο αριθμεί πλέον οκτώ μέλη της Εξεταστικής καθώς μετά τη Ζωή Ράπτη, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Λυτρίβη προστέθηκαν την Παρασκευή (14/06), μετά τον ανασχηματισμό, οι: Κώστας Γκιουλέκας, Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης.

Αποφασισμένη να λάμψει η αλήθεια

«Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά μετά βαΐων και κλάδων!» σχολιάζει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημειώνει πως «τα αίσχη που έχετε διαπράξει, με κυρίαρχο αυτό της εξύβρισης των νεκρών μας, έχει πυροδοτήσει την οργή στην καρδιά κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα».

Και υπογραμμίζει: «Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά, καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη…».

Πικραμένη αλλά και αποφασισμένη να λάμψει η αλήθεια σημειώνει πως «όλες οι σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην υπουργοποίηση των όσων δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο «μπάζωμα» της αλήθειας των Τεμπών, είναι, πέρα για πέρα, η απόδειξη της φθηνής σας αξίας και της φτωχής αντιληπτικότητας σας σε ότι αφορά το ιδανικό των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα».

Και καταλήγει πως «(…) αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή της αδιαπραγμάτευτης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  της απόλυτα εναρμονισμένης με την ΗΘΙΚΗ…».

Τα πέντε νέα μέλη του υπουργικό που υπήρξαν μέλη της Εξεταστικής

Για την ιστορία στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης. Ο Ιάσωνας Φωτήλας υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, η Κατερίνα Παπακώστα υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Κώστας Καραγκούνης υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News