Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 14:39
Ελλάδα

Μαρία Καρυστιανού: Να μην ξεχάσουμε τι έγινε εκείνο το βράδυ – Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά


Με λίγα λόγια, γεμάτα από συναίσθημα, η Μαρία Καρυστιανού παρευρέθηκε στην έκθεση «Έντεκα και Εικοσιένα. Η πορεία προς το σήμερα» της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (14/06) και συγκίνησε με όσα είπε στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε.

«Μέσα από την έκθεση μεταφερόμαστε στην φρίκη εκείνης της ώρας. Οι φωτογράφοι θέλησαν να δείξουν τα συναισθήματα τους μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας» επισήμανε από τη Λάρισα και τον Πολυχώρο Τέχνης των Εκδόσεων Πρεβέντη (κεντρική φωτογραφία: larissanet.gr), υπογραμμίζοντας: «Δημιουργήθηκε εδώ ένα μνημείου μνήμης για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ».

Η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα και δεν θα κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές

Η μητέρα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας και πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε  γενιά που έκανε πολλά λάθη, που ανέχτηκε πάρα πολλά, αλλά είμαστε και η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα, γιατί κατάλαβε πλέον ότι δεν μπορεί να κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές».

«Εύχομαι ότι κάποια στιγμή…»

Με σεβασμό στα παιδιά μας, είπε, «θα εργαστούμε ώστε να τους προσφέρουμε κάτι υγιές και όμορφο. Μια κοινωνία με αξίες, αξιοπρέπεια, στην οποία η ασφαλής μετακίνηση θα είναι το δεδομένο».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη επανέλαβε  πως δεν έχει, όμως φρόντισε να προσθέσει πως «έχω εμπιστοσύνη, ότι με την πολύ μεγάλη πίεση και με τη δική μας έρευνα, αναγκαστικά θα κάνουν αυτό που πρέπει. Αλλά εύχομαι ότι κάποια στιγμή θα έχουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, σημείωσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα, αλλά εμείς να έχουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε».

Σύμφωνα με το larissanet.gr πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, ενώ στον χαιρετισμός της η Εβελίνα Πρεβέντη στάθηκε στους νέους που βγήκαν εκείνες τις ημέρες έξω και φώναξαν ζητώντας δικαιοσύνη, όπως και στην Μαρία Καρυστιανού που αποτελεί πρότυπο ως «μία γυναίκα που δείχνει τι σημαίνει να αγωνίζεται».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News