Κυριακή 19 Μάιος 2024, 3:50
Μουσική

Madonna: Κυκλοφορεί χωρίς λογοκρισία το video του «American Life» – Μετά από 20 χρόνια

Το video της Madonna για το «American Life» αποσκοπούσε να αποτελέσει ένα σχόλιο για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ

Η Madonna κυκλοφόρησε μία μεγάλη έκπληξη για τους θαυμαστές της.

Η βασίλισσα της pop έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το director’s cut του μουσικού βίντεο για το τραγούδι «American Life» του 2003, το οποίο είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε λογοκριμένη μορφή πριν από 20 χρόνια.

Στο βίντεο η Madonna ηγείται μίας επίδειξης μόδας, όπου τα μοντέλα περπατούν στην πασαρέλα μαζί με θύματα πολέμου.


Το βίντεο αλλάζει δραματικά χαρακτήρα όταν τα μοντέλα αρχίζουν να χτυπούν τα θύματα του πολέμου μέχρι αιμορραγίας, υπό τα γέλια του κοινού της επίδειξης μόδας.

Η βιαιότητα εντείνεται καθώς σώματα σύρονται στην πασαρέλα, πολλά από τα οποία στερούνται άκρων, μαζί με φωτογραφίες πραγματικών θυμάτων πολέμου που προβάλλονται στην οθόνη πίσω από την τραγουδίστρια.

Το «American Life» περιλαμβάνεται στο ομότιτλο άλμπουμ της Madonna που κυκλοφόρησε το 2003. Το εξώφυλλο του άλμπουμ ήταν εμπνευσμένο από το «Guerrillero Heroico», μία διάσημη φωτογραφία του Αργεντινού ηγέτη των ανταρτών Τσε Γκεβάρα.

Όταν η Madonna άρχισε να ετοιμάζει το ένατο άλμπουμ της, «American Life», ήθελε να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά της και να δώσει την κατάλληλη απάντηση στην τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου και στον πόλεμο του Ιράκ που ακολούθησε το 2003.

Η Madonna είχε αρχικά κυκλοφορήσει το music video για το «American Life», που σκηνοθέτησε ο Jonas Åkerlund και αποσκοπούσε να αποτελέσει ένα σχόλιο για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, σε μία έντονα λογοκριμένη εκδοχή, καθώς δέχτηκε αντιδράσεις για το βίαιο περιεχόμενό του.

«Λόγω της ασταθούς κατάστασης του κόσμου και από ευαισθησία και σεβασμό προς τις ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες υποστηρίζω και για τις οποίες προσεύχομαι, δεν θέλω να διακινδυνεύσω να προσβάλω κάποιον που μπορεί να παρερμηνεύσει το νόημα αυτού του βίντεο», είχε δηλώσει τότε.

Αλλά μετά από δύο δεκαετίες, φαίνεται ότι η Madonna αποφάσισε ότι ήταν επιτέλους καιρός να δει ο κόσμος το βίντεο για το «American Life» όπως αρχικά σχεδιάστηκε, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου τέλους του, στο οποίο ένας σωσίας του George W. Bush πιάνει μία χειροβομβίδα και ανάβει τσιγάρο με αυτήν.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News