Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 11:04
Lifestyle

Lisa Marie Presley: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια

Η Lisa Marie Presley αναπαύεται μαζί με τον πατέρα της Elvis Presley και τον γιο της.

Φίλοι και συγγενείς της Lisa Marie Presley συγκεντρώθηκαν στην έπαυλη «Graceland» του Elvis Presley στο Μέμφις του Τενεσί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου για να θυμηθούν και να τιμήσουν τη ζωή και την κληρονομιά της.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε μετά τον θάνατο της Lisa Marie Presley σε ηλικία 54 ετών στις 12 Ιανουαρίου, παρευρέθηκαν η Priscilla Presley και η κόρη της Lisa Marie, Riley Keough, αλλά και ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Elvis», Austin Butler.

Ο Axl Rose, ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins και η Alanis Morissette απέτισαν φόρο τιμής στη Lisa Marie Presley με μουσικά αφιερώματα, ενώ άλλοι μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με ομιλίες αφιερωμένες στο μοναχοπαίδι του βασιλιά του rock ‘n’ roll.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον μπροστινό κήπο της «Graceland» και μετά την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε πομπή στην τελευταία κατοικία της Lisa Marie Presley στον Κήπο Διαλογισμού του κτήματος, όπου είναι θαμμένοι επίσης ο πατέρας της Elvis Presley και ο γιος της Benjamin Keough, ο οποίος πέθανε το 2020 σε ηλικία 27 ετών.

Ο Billy Corgan εμφανίστηκε πρώτος στη σκηνή με μια ακουστική κιθάρα και ερμήνευσε μία λιτή εκτέλεση της μπαλάντας «To Sheila» των Smashing Pumpkins από το 1998.

Billy Corgan - Lisa Marie Presley Public Memorial
Billy Corgan (Jason Kempin/Getty Images)

Ακολούθησε η Sarah Ferguson, η Δούκισσα της Υόρκης, η οποία πραγματοποίησε μία εκ βαθέων ομιλία αφιερωμένη στην «αδελφή» της, ένα χαϊδευτικό όνομα που είπε ότι οι δυο τους χρησιμοποιούσαν συχνά η μία για την άλλη.

«Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη», είπε η Ferguson πριν προσθέσει: «Για τη Riley, τη Harper και τη Finley (οι δίδυμες κόρες της Lisa Marie) και ολόκληρη την οικογένεια, βαδίζουμε μπροστά για να σας υποστηρίξουμε».

Η Priscilla Presley διάβασε ένα ποίημα με τίτλο «Old Soul» και ένα σημείωμα που έγραψε η εγγονή της Riley Keough για την απώλεια της μητέρας της.

«Δεν έχω ιδέα πώς να περιγράψω τη μητέρα μου με λόγια. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές λέξεις. Η Lisa Marie Presley ήταν ένα είδωλο, ένα πρότυπο, ένας υπερήρωας για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά η μαμά ήταν το δικό μου είδωλο, το δικό μου πρότυπο, ο δικός μου υπερήρωας – με πολύ περισσότερους από έναν τρόπους», ανέφερε το γράμμα.

Priscilla Presley - Lisa Marie Presley Public Memorial
Priscilla Presley (Jason Kempin/Getty Images)

Μια από τις πιο συγκινητικές και συναισθηματικές στιγμές της τελετής ήταν η εμφάνιση του Axl Rose.

Ο τραγουδιστής των Guns N’ Roses συγκινήθηκε καθώς μιλούσε για τη φιλία του με τη Lisa Marie Presley και ανέφερε θα έπρεπε να της στέλνει μήνυμα εκείνη τη στιγμή για να μοιραστεί μαζί της ότι ήταν εκεί.

Ο Axl Rose επισήμανε ότι η Lisa Marie Presley ήταν «έντονα προστατευτική όσον αφορά τον πατέρα της, την κληρονομιά του και τόσο την αγάπη του για εκείνον όσο και την αγάπη του για εκείνη».

Επίσης, πρόσθεσε ότι ήταν πολύ υπερήφανη για την ταινία «Elvis» και «το πώς ένιωθε ότι αποτύπωνε τον πατέρα της και τη φροντίδα που δόθηκε στην ταινία από τους εμπλεκόμενους, το όραμα και τη σκηνοθεσία του κ. Luhrmann και την αφοσίωση του Austin Butler στον ρόλο».

Στη συνέχεια, ο Axl Rose ερμήνευσε το τραγούδι «November Rain» των Guns N’ Roses, διάρκειας σχεδόν έξι λεπτών.

Axl Rose - Lisa Marie Presley Public Memorial
Axl Rose (Jason Kempin/Getty Images)

Ακολούθησε η Alanis Morissette, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι της «Rest» με τη συνοδεία πιανίστα, καθώς το πλήθος σκούπιζε τα δάκρυά του.

Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι The Blackwood Brothers, οι οποίοι έχουν παρελθόν με τον πατέρα της Lisa Marie Presley. Πριν τραγουδήσουν το «How Great Thou Art», τα μέλη του συγκροτήματος μίλησαν για τη γνωριμία τους με τη νεαρή Lisa Marie, η οποία ήταν το καμάρι και η χαρά του πατέρα της.

Ένα από τα μέλη των Blackwood Brothers συγκινήθηκε όταν θυμήθηκε ότι τραγούδησε στην κηδεία του Elvis Presley. Το συγκρότημα έκλεισε με το «Sweet Holy Spirit».

Alanis Morissette - Lisa Marie Presley Public Memorial
Alanis Morissette (Jason Kempin/Getty Images)

Καθώς η οικογένεια και οι φίλοι αποχωρούσαν από τον χώρο της τελετής για να επισκεφθούν τον τάφο της Lisa Marie Presley, ο Jason Clark & The Tennessee Mass Choir ανέβηκαν στη σκηνή για να τραγουδήσουν το «Revelation 19:1».

Φόρο τιμής στη Lisa Marie Presley απέτισαν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρώην δήμαρχος του Μέμφις, A.C. Warton, ο Jerry Schilling και ο πάστορας Dwayne Hunt.

Lisa Marie Presley Public Memorial
Ο τάφος της Lisa Marie Presley και του γιου της Benjamin στην «Graceland» (Jason Kempin/Getty Images)

Η Lisa Marie Presley πέθανε στις 12 Ιανουαρίου αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, μόλις δύο ημέρες αφότου παρευρέθηκε στις Χρυσές Σφαίρες με τη μητέρα της, Priscilla.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού οι διασώστες της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η τραγουδίστρια ήταν εγκεφαλική νεκρή όταν έφτασε στο νοσοκομείο και φέρεται να απεβίωσε αφού υπέστη και δεύτερη καρδιακή ανακοπή.

Αντί λουλουδιών, η οικογένειά της ζήτησε από τους θαυμαστές να κάνουν δωρεές στο ίδρυμα The Elvis Presley Charitable Foundation, το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, εστιάζοντας κυρίως στις τέχνες, την εκπαίδευση και τα προγράμματα για παιδιά στην περιοχή του Μέμφις και του Γουάιτχεβεν.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τελετή παρακάτω.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News