Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 2:16
Ελλάδα

Lidl UP: Learn Work, round 2 – Εσύ; Πόσο ψηλά θ’ ανέβεις;

Αν ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, γιατί να αλλάξει ένα πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και μάθηση;

Γιατί ακριβώς αυτό προσφέρει το πρόγραμμα Lidl UP: Learn Work της Lidl Ελλάς: Μάθηση και επαγγελματική ευκαιρία για ένα μέλλον με ανοδική πορεία.

Πιστή στο όραμά της για ευκαιρίες σε νέους που θέλουν να κάνουν την καριέρα στον χώρο του λιανεμπορίου, η Lidl Ελλάς στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νεανική επιχειρηματικότητα με το πρόγραμμα Lidl UP: Learn Work.

Παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με έναν από τους πιο σταθερούς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου τροφίμων έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδυάσουν εκπαίδευση και εργασία, σε ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα!

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα (και η ευκαιρία) να… ανέβουν επίπεδο.  

Το Lidl UP: Learn Work είναι το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-εργασίας, διάρκειας 2 ετών, μια πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας.

Το θεωρητικό κομμάτι υλοποιείται στο Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το πρακτικό, η απόκτηση πραγματικής εργασιακής εμπειρίας γίνεται σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική.

Η Lidl Ελλάς έχει φροντίσει και κάτι ακόμα: Οι εκπαιδευτές της, Διευθυντές/τριες Καταστημάτων είναι καταρτισμένοι, με πιστοποίηση εκπαιδευτή/ριας ενηλίκων.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, πληρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και με την ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν τη θέση του υποδιευθυντή καταστήματος με σύμβαση αορίστου χρόνου. Επίσης, στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να δώσουν εξετάσεις στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για να πάρουν πτυχίο επιπέδου Ι.Ε.Κ. ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου.

Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμα της Lidl Ελλάς να στηρίξει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στόχος ήταν η ενίσχυση των νέων ανθρώπων, όχι απλά προσφέροντας εργασία αλλά και μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που θα τους δώσει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης και το καλύτερο δυνατό εφόδιο για την καριέρα τους.

Διαχρονικός στόχος της Lidl Ελλάς άλλωστε είναι η προσφορά ποιοτικών θέσεων εργασίας σε νέους και νέες.

Το παράδειγμα του Νίκου και της Χριστίνας

Ο πρώτος κύκλος σπουδών του Lidl UP: Learn & Work είναι σε εξέλιξη με τους σπουδαστές να βρίσκονται πλέον στο 2ο εξάμηνό του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει στεφθεί με επιτυχία και η συμμετοχή δύο εκ των σπουδαστών του 1ου  κύκλου, του Νίκου και της Χριστίνας, στην επικοινωνία αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του προγράμματος, αποτελεί τρανή απόδειξη. 

Όσοι ενδιαφέρονται για τον δεύτερο κύκλο του Lidl UP: Learn & Work, μπορούν να μάθουν περισσότερα στο lidlup.gr.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μέχρι 15 Δεκεμβρίου, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2023.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News