Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 17:52
Κόσμος

Λε Πεν: Δεν αποτελώ εγώ κίνδυνο για τη Γαλλία, αλλά το «ισλαμοαριστερίστικο» μπλοκ της αντιπολίτευσης


Στην «αντεπίθεση» περνά η Μαρίν Λε Πεν επιχειρώντας να πείσει ότι η ίδια και οι πολιτικές της δεν αποτελούν απειλή για τη Γαλλία, ενώ αντιθέτως κίνδυνο αποτελεί το «ισλαμοαριστερίστικο μπλοκ», όπως ονόμασε το κοινό μέτωπο της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν, των Σοσιαλιστών, των Οικολόγων και των Κομμουνιστών στις εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου.

Η Λε Πεν, θέλοντας να «αποτινάξει» την ταυτότητα της ακροδεξιάς, χαρακτήρισε το κόμμα της πατριωτικό, ενώ σε συνέντευξή της στην Le Figaro υποστήριξε πως ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά είναι πλέον ανύπαρκτος στη Γαλλία.

Η Λε Πεν – που γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2027 – αρνήθηκε πως η αναστάτωση στην αγορά των γαλλικών ομολόγων οφείλεται στον κίνδυνο νίκης του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές, αλλά την απέδωσε στη «γενική αβεβαιότητα» μετά την διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Όσον αφορά την πολιτική του κόμματός της αν κερδίσει τις εκλογές, η Λε Πεν δίνει προτεραιότητα στα μέτρα που αφορούν την αγοραστική δύναμη, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, ενώ, όπως αναφέρει, σκοπεύει να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών για να αποκαλύψει «κρυφές δαπάνες» και να δημιουργήσει μια «σαφή δημοσιονομική βάση».

Σχετικά με τη μετανάστευση, υπογραμμίζει ότι επιβαρύνει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά της χώρας και διογκώνει την εσωτερική ανασφάλεια.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News