Σάββατο 18 Μάιος 2024, 14:56
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Λάθος η ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού

Το patrasevents.gr το είχε γράψει από το περασμένο Σάββατο.

Τι νόημα έχει με τόσο κόσμο η ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού; Κι πλέον ολοένα και περισσότεροι καρναβαλιστές και άνθρωποι που αγαπούν το καρναβάλι το αναρωτιούνται, κοιτάζοντας τα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Κόσμος παντού, το κέντρο να «βουλιάζει» από τους επισκέπτες, τα μαγαζιά γεμάτα και σε πολλά σημεία της πόλης να επικρατεί το αδιαχώρητο, με τον έναν να είναι πάνω στον άλλον.

Οι παρελάσεις δηλαδή τι θα άλλαζαν; Όπως αποδεικνύεται στην πράξη η απόφαση της επιτροπής για να μην τις επιτρέψει ήταν λάθος και πάρθηκε κάτω από κριτήρια που δεν έλαβαν ένα σοβαρό στοιχείο στα υπόψη τους.

Την δίψα του κόσμου για να καρναβαλιστεί. Το μόνο που πέτυχε η επιτροπή με την ακύρωση των παρελάσεων ήταν να αποτρέψει ένα μέρος των επισκεπτών, αυτής της μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας που έρχονται στην Πάτρα μαζί με τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους να δουν από κοντά αυτό το θέαμα που προσφέρουν τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το κομμάτι εκείνοι που έχει ουσιαστικά ενισχύει την τοπική οικονομία, κλείνοντας ένα ξενοδοχείο, πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο ή σε ένα νυχτερινό μαγαζί τα βράδια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κι φυσικά με την ακύρωση των παρελάσεων, όπως σωστά επισημάνθηκε, δεν δούλεψαν αρκετά περιφερειακά καταστήματα, έξω από το κέντρο που κάθε καρναβάλι έχουν μια παραπάνω κίνηση από τους καρναβαλιστές και τον κόσμο που παρακολουθεί τις παρελάσεις.

Αφήστε που με την ακύρωση των παρελάσεων δεν κινήθηκε και το υπόλοιπο μέρος της βιομηχανίας αυτού που λέμε Πατρινό Καρναβάλι, όπως είναι οι έμποροι υφασμάτων, οι βιοτεχνίες, οι μοδίστρες και όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα που παίρνουν ανάσα από αυτόν τον θεσμό.

Οι συνέπειες της ακύρωσης των παρελάσεων θα φανούν στην πορεία. Κι το ερώτημα όμως παραμένει: Η επιτροπή ακύρωσε τις παρελάσεις. Εμείς όμως ως πόλη, ως δήμος τι κάναμε για να τις διεκδικήσουμε;


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News