Ελλάδα

Κρήτη: Δις ισόβια στον 57χρονο για τις δολοφονίες των ηλικιωμένων στο Σφηνάρι το 2015

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε σήμερα (28.11.2022) το απόγευμα από το Εφετείο Δυτικής Κρήτης ο 57χρονος για τις δολοφονίες στο Σφηνάρι ενώ του επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 6 ετών για απόπειρα ληστείας και 1 έτους για οπλοχρησία.

Την περασμένη Παρασκευή, η Εισαγγελέας του Εφετείου στην Κρήτη ζήτησε την ενοχή του 57χρονου για τις δύο δολοφονίες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέλεση ληστείας, ενώ για τον 40χρονο την ενοχή του για συνέργεια στην τέλεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Όσον αφορά τον 40χρονο, η απόφαση ήταν κάθειρξη 12 ετών για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 ετών για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου αλλά και φυλάκιση 4 ετών για απόπειρα ληστείας.

Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες και ο δεύτερος 18 χρόνια. Από την συνολική ποινή θα αφαιρεθεί ο χρόνος, που έχουν ήδη εκτίσει, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι, ο 57χρονος γιος του 78χρονου θύματος και ο 40χρονος φίλος και συνεργός του, είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι, ως οι δράστες του φρικτού βασανισμού και της δολοφονίας ζεύγους ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 57χρονος κατηγορούμενος συνέχισε -όπως και τις προηγούμενες ημέρες- να διακόπτει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για αρκετή ώρα.

Στους δράστες είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, όμως όταν η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανίων, αθωώθηκαν με ψήφους 6-1. Ακολούθησε η αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η σύλληψη των κατηγορουμένων και η εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News