Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 11:46
Ευ Ζην

Κως: Οι διαφορετικές παραλίες και τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία

Η Κως αλλιώς γνωστή κι ως το νησί του Ιπποκράτη, αφού εκεί γεννήθηκε και έζησε ο πατέρας της Ιατρικής, βρίσκεται στο άκρο του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.

Αν την προτιμήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σου θα ενθουσιαστείς με τις υπέροχες παραλίες της και τα μοναδικά της αξιοθέατα, τα οποία μπορείς να επισκεφτείς άνετα με το ποδήλατο σου, χάριν στο εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων του νησιού.

Κατοικημένη απ’ τα αρχαία ακόμα χρόνια η Κως είναι σίγουρα το μέρος που έχεις αρκετές επιλογές από μνημεία που πρέπει να κάνεις σίγουρα μια στάση.

Ασκληπιείο: Το Ασκληπιείο αποτελεί το πιο δημοφιλές μνημείο του νησιού, το οποίο βρίσκεται κάτω από ένα κατάφυτο δάσος, με θέα τη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 3ο αιώνα π. χ. και αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα που λειτουργούσαν ως λατρευτικός χώρος του ομώνυμου θεού της Ιατρικής Ασκληπιού, την σχολή ιατρικής για την μεταλαμπάδευση των καινοτόμων πρακτικών του Ιπποκράτη και το θεραπευτήριο.

Μόλις το επισκεφτείς θα νιώσεις ακόμα και σήμερα τις ευεργετικές του δονήσεις, σου προτείνουμε να αποφύγεις τις μεσημεριανές ώρες για την ξενάγηση σου.

Το Δέντρο του Ιπποκράτη: Το νησί του Ιπποκράτη δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα ακόμα σημείο που θα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο μυθολογικά με τον ίδιο τον Ιπποκράτη και την διδασκαλία του. Απέναντι λοιπόν απ’ το κάστρο των Ιπποτών δίπλα απ’ την αγορά, βρίσκεται ένας τεράστιος αιωνόβιος πλάτανος, κάτω απ’ τον οποίο φημολογείται ότι δίδασκε τους μαθητές του ο πατέρας της Ιατρικής.

Ακόμα κι αν υπάρχουν ενστάσεις για το χρόνο ζωής του συγκεκριμένου δέντρου και την αυθεντικότητα του, μην διστάσεις να κάνεις μια στάση και να φωτογραφηθείς με φόντο τα κλαδιά αυτού του φυσικά διατηρητέου μνημείου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News