Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 3:37
Ελλάδα

Κορονοϊός – Δημήτρης Παρασκευής: Ο σχεδιασμός των μέτρων κινείται προς το πιο χαλαρό

Την άλλη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για τις απόκριες και για τα γήπεδα αλλά όπως και να ‘χει, τα μέτρα πάνε προς χαλάρωση.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Παρασκευή, στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm

Ο κύριος Παρασκευής που είναι και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είπε ότι ο σχεδιασμός των μέτρων κινείται προς το πιο… χαλαρό.

Απόκριες και γήπεδα

Σήμερα, δεν συζητήθηκε το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, είπε ο κ. Παρασκευής ο οποίος δεν ανήκει σε εκείνους οι οποίοι πιστεύουν πως πρέπει να… θυσιαστεί κάτι -και εν προκειμένω οι Απόκριες- για να σωθεί κάτι άλλο, δηλαδή, το Πάσχα.

Γνωστοποίησε δε, πως οι αποφάσεις τόσο για τις Απόκριες όσο και για τον αριθμό των οπαδών που θα μπαίνουν στα γήπεδα, θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους οι ειδικοί.

Η μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοριστικό ρόλο στο ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί, παίζει το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον έφτασε στη χώρα μας ενώ ήταν ακόμη έντονο το κύμα της Δέλτα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας, πρόσθεσε ο κ. Παρασκευής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News