Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 14:46
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αχαΐα: Θα φτάσουμε στην ύφεση της διασποράς; – Τι ανησυχεί τις αρχές

Η άνοδος των κρουσμάτων που σημειώθηκε την Δευτέρα ανέτρεψε την πορεία του κορωνοϊού προς την ύφεση που παρατηρήθηκε το περασμένο χρονικό διάστημα και έφερε μια ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Η διασπορά παραμένει μεγάλη και η εβδομάδα που τρέχει θεωρείται κρίσιμη για την υγειονομική πορεία της περιφερειακής ενότητας στο ξεκίνημα του νέου μήνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των γιατρών και των επιστημόνων θα υπάρξει μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε ένα όμως υψηλό επίπεδο που κάποια στιγμή θα πρέπει να κατέβει.

Κάτι που ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο από τη στιγμή που μιλάμε για μια μετάλλαξη αρκετά μεταδοτική που έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλη την ανοικτή κοινότητα και έχει κυριαρχήσει της Δέλτα σε μεγάλο βαθμό.

Το πιο ανησυχητικό για τους γιατρούς και τους επιστήμονες έχει να κάνει με τα παιδιά και την τάση που δείχνει στο να τα… χτυπάει, στέλνοντας ορισμένα από αυτά στα νοσοκομεία και στις παιδιατρικές κλινικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ρίο νοσηλεύονται σταθερά πλέον πάνω από έξι παιδιά την μέρα και είναι ορισμένες φορές που η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις κλίνες και στους χώρους.

Ίδια η πίεση και στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής με επιβεβαιωμένα κρούσματα και παιδιά με ύποπτα συμπτώματα να καταφτάνουν όταν υπάρχουν εφημερίες. Τη διασπορά στις παιδικές ηλικίες τη ζουν και οι παιδίατροι, αλλά και οι ιατροί που καθημερινά ακούνε το τηλέφωνο τους να χτυπάει για κρούσματα covid.

Διασπορά υπάρχει όμως και στις μεγαλύτερες ηλικίες, με την πίεση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων να παραμένει μεγάλη. Το ποσοστό της θετικότητας άλλωστε παραμένει αρκετά υψηλό πάνω από 3%, ενώ τα ενεργά κρούσματα (με βάση τις πέντε μέρες καραντίνας), σε όλη την Αχαΐα, ξεπερνούν τα 3.000. 

Από την άλλη η εμβολιαστική διαδικασία δεν ανεβαίνει, αντίθετα πέφτει. Και μένει να δούμε πότε από την σταθερότητα του επιδημιολογικού φορτίου θα φτάσουμε στην ύφεση που από ότι φαίνεται αργεί…


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News