Κυριακή 5 Μάιος 2024, 18:13
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κίνδυνος να ξεμείνουν οι δρόμοι της Πάτρας και της Αχαΐας από αστυνομικούς

Χωρίς αστυνομικούς πρόκειται να μείνουν οι δρόμοι και οι πλατείες της Πάτρας, μέσα στο επόμενο διάστημα, εφόσον δεν  γίνουν αποσπάσεις για την ενίσχυση των νέων τμημάτων που έχει αποφασίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσουν.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και υπαρκτό εδώ και αρκετό καιρό. Όμως το έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας για την δημιουργία της νέας υπηρεσίας που αφορά την ενδοοικογενειακή βία αναφέρεται σε εσωτερικές μεταθέσεις 17 αστυνομικών.

Τι σημαίνει αυτό; Οι αστυνομικοί αυτοί θα λείψουν από άλλες υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που είναι εξίσου νευραλγικές και μάλιστα έχουν να κάνουν με την κύρια αποστολή της αστυνομίας, το κυνήγι της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί η απόφαση του υπουργείου να συμπεριλάβει την Αχαΐα μέσα στις περιοχές εκείνες που είναι να ανοίξουν γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία, είναι σωστή.

Τα κρούσματα στην κοινωνία είναι πολλά και οι καταγγελίες που γίνονται στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στην Πάτρα, το ίδιο. Όμως οι 17 αστυνομικοί είναι ένα νούμερο που αποδυναμώνει το κυρίως έργο της αστυνομίας, όταν μάλιστα το έμψυχο δυναμικό, σε σύγκριση με τις ανάγκες, είναι ελάχιστο.

Αυτό που ζητούν οι αστυνομικοί είναι να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία, αλλά με αποσπάσεις συναδέλφων τους από άλλες περιοχές και όχι με εσωτερικές μεταθέσεις.

Ήδη θυμίζουμε ότι με τις νέες υπηρεσίες έχουν γίνει πάνω από 20 μεταθέσεις συνολικά, με τελευταία αυτή των έξι αστυνομικών πουν έχον συγκροτήσει την ειδικά ομάδα ελέγχου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News