Δευτέρα 24 Ιούνιος 2024, 15:15
Ελλάδα

Κάτω Πατήσια: Παρανάλωμα του πυρός το κατάστημα επίπλων – Ζημιές σε αμάξια, έρχεται στατικός έλεγχος


Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο κατάστημα επίπλων -το οποίο δεν βρίσκεται σε λειτουργία- που κάηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Ιουνίου στα Κάτω Πατήσια, στην Αθήνα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη, καθώς στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 2 οχήματα, αλλά και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στα Κάτω Πατήσια

Από τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα αναμένεται στατικός έλεγχος της πολυκατοικίας.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα δημιουργώντας ζημιές τουλάχιστον οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα κάγκελα της πολυκατοικίας έχουν λιώσει ενώ τα παντζούρια έχουν καταστραφεί.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μίλησε στο MEGA για ενδεχόμενη αποζημίωση από το γεγονός. «Αν βρεθεί ο υπαίτιος, τότε μπορεί να εγείρει αγωγή και να ζητήσει αποζημίωση. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για φωτιά, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τρομοκρατικές ενέργειες πάλι υπάρχει πρόβλημα γιατί θα πρέπει και πάλι να συλληφθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στα Κάτω Πατήσια

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στα Κάτω Πατήσια

Τέλος, ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε πως το μόνο που γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ -μέχρι στιγμής- είναι πως η φωτιά ξεκίνησε από το ξυλουργείο που στεγαζόταν στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News