Κυριακή 19 Μάιος 2024, 19:55
Πολιτική

Καταθέτει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας – Τι φέρεται να είπε στην εξεταστική

Αναλυτικός και με διάθεση να διαφωτίσει την Εξεταστική Επιτροπή φέρεται να είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας στην κατάθεσή του που συνεχίζεται στην Επιτροπή. Τα κομματικά συμπεράσματα, πάντως από όσα τουλάχιστον μεταφέρονται, φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΥΠ επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θεόδωρος Δραβίλλας φέρεται να ανέφερε πως παραδέχθηκε μεν ότι επί της θητείας του παρακολουθήθηκε ο επενδυτής από το Κατάρ που ήθελε να επενδύσει στην Οξυά, αλλά ουδέποτε έδωσε οιονδήποτε, ούτε άμεση ούτε έμμεση άδεια και δεν παρακολουθήθηκαν οι Σπ. Σαγιάς – Στ. Πιτσιόρλας που εμπλέκονταν επαγγελματικά με τον επενδυτή.

Σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Δραβίλλας φέρεται να ανέφερε ότι εφόσον – όπως έχει αναφέρει η εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ. Βασιλική Βλάχου – υπήρχαν οι υπηρεσιακές υπογραφές που ζητούσαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, τότε η άδεια που δόθηκε και η επισύνδεση που ακολούθησε από την ΕΥΠ ήταν νόμιμη.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταστροφή του φακέλου παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να έχει καταθέσει πως η καταστροφή εγγράφων και στοιχείων παρακολούθησης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει από λάθος η τυχαία.​

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News