Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 10:10
Κόσμος

Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία: Αυξάνονται οι νεκροί – Απροσδιόριστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Εκατοντάδες άνθρωποι έπεσαν σε ποτάμι όταν κατέρρευσε μια κρεμαστή γέφυρα στην Ινδία, στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ. Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τουλάχιστον 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο αριθμός των αγνοουμένων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. 

Η ιστορική γέφυρα στην δυτική Ινδία κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Η μήκους 230 μέτρων κρεμαστή γέφυρα είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες. Το NDTV, τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, μετέδωσε πως υπήρχαν περίπου 500 άνθρωποι στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της, με περίπου 100 να παραμένουν στο νερό.

Στο σημείο επιχειρούν σωστικά συνεργεία, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων είναι δύσκολο ακόμα να προσδιοριστεί. «Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται» όπως δήλωσε στο Anadolu ο τοπικός υπουργός της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου Γκουτζαράτ, ο Μπριτζές Μέρια. 

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να σκαρφαλώνουν στα καλώδια και τα υπολείμματα της γέφυρας, καθώς οι ομάδες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να τους σώσουν. 

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς και για τουλάχιστον 30 τραυματίες. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Γκουτζαράτ, ο Χαρς Σανγκάβι δήλωσε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι βρίσκονταν στην κρεμαστή γέφυρα, καθώς πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όταν γιορτάζονται το Ντιβάλι και το Τσατ Πούτζα. 

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, τοπικός αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Άμιτ Σαχ δήλωσε «βαθιά λυπημένος για το ατύχημα στο Μόρμπι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News