Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 7:54
Ελλάδα

Κακιά Σκάλα: Τα αθέατα πυροβολεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Κακιά Σκάλα κρύβει μυστικά που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ξενάγηση είναι αποκαλυπτική…

Ανάμεσα στα Μέγαρα και την Κινέτα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κάθε οδηγός προσπερνάει μία από τις πιο άγνωστες πτυχές της ιστορίας της κατοχής και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: τα γερμανικά πυροβολεία στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Από την πόλη των Αγίων Θεοδώρων μέχρι το ανατολικό όριο της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή Στίκας Μεγάρων, υπάρχουν πυροβολεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αθέατα για τους ταξιδιώτες που περνούν από την Εθνική Οδό.

Εγκαταλειμμένα, κατασκευασμένα από τους Γερμανούς, πυροβολεία ή ερείπια αυτών υπάρχουν ένα μεταξύ των Αγίων Θεοδώρων και της Κινέττας, άλλο ένα μεταξύ της Κινέττας και του δυτικού ορίου της Κακιάς Σκάλας και πέντε στην Κακιά Σκάλα, εκεί που βρίσκεται σήμερα το δεύτερο τούνελ της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Αθήνας.

Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories στο youtube και μάθετε την άγνωστη ιστορία των αθέατων πυροβολείων στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Περιηγηθείτε τόσο από ψηλά όσο και στο δαιδαλώδες εσωτερικό των πυροβολείων και δείτε σπάνιο υλικό από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πριν οι Γερμανοί ανατινάξουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News