Ελλάδα

Καιρός: Κλειστά σχολεία σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ζάκυνθο

Η κακοκαιρία που σφυροκοπά τη χώρα έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά σε αρκετές περιοχές.

Η κακοκαιρία έχει φέρει βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, χαλάζι και χιόνια, με δήμους της χώρας να παίρνουν απόφαση να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά, αφού τα ακραία φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Που είναι κλειστά τα σχολεία

Σάμος

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δηάρχων, τα σχολεία θα είναι κλειστά και στη Δυτική και στην Ανατολική Σάμο.

Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δωδεκάνησα

Το 112 ήχησε την Πέμπτη και στα Δωδεκάνησα λόγω της κακοκαιρίας, με το προειδοποιητικό μήνυμα να εφιστά την προσοχή στους κατοίκους των νησιών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112 που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των κατοίκων των Δωδεκανήσων, αναμένονται να εκδηλωθούν σήμερα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Λόγω των φαινομένων, ένας – ένας οι Δήμοι των Δωδεκανήσων πήραν απόφαση να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία. σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων.

Ζάκυνθος

Οι πόρτες των σχολείων θα είναι κλειστές και στην Ζάκυνθο, με απόφαση του Δημάρχου.

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου.

Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης» αναφέρει η απόφαση.

Τι θα γίνει στην Αττική

Μπορεί την Πέμπτη να μη λειτούργησαν τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία, ωστόσο σήμερα όλα θα είναι ανοιχτά.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δε δείχνουν ότι θα υπάρξουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News