Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 14:29
Ελλάδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Νέες χιονοπτώσεις χτυπούν την Αττική τις επόμενες ώρες – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Ο μετωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέο γύρο χιονοπτώσεων στην Αττική μέσα στη νύχτα, αφού η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να… σφυροκοπά τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η κακοκαιρία θα φέρει χιόνια σε περιοχές της Αττικής γύρω στις 2 με 3 τα χαράματα της Δευτέρας, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Το χιόνι κατά τόπους θα είναι πυκνό ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Πρόσκαιρη είναι η ύφεση των φαινομένων στην Αττική!

Οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου , οπου το έστρωσε σύμφωνα με τα μηνύματα που μου στέλνετε ακόμα και πάνω από τα 150μ υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων αργά όμως ωρών (χοντρικά μετά τις 2 με 3 τη νύχτα) αναμένεται ένας νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής (και στα ανατολικά τμήματα της ) ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση), και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και είναι πιθανό να διατηρηθούν περίπου μέχρι και τις προμεσημβρινές -μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας για να εξασθενήσουν και πάλι σταδιακά σε μεγάλο τμήμα του νομού, αφήνοντας όμως πίσω τους κατά πάσα πιθανότητα αξιόλογες χιονοστρώσεις ανάλογα φυσικά το υψόμετρο..»

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News