Τρίτη 14 Μάιος 2024, 12:56
Ελλάδα

Καιρός: Αποχωρεί η κακοκαιρία «Eva» – Νέα πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο Σαββατοκύριακο

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα (07.11.2022) με την κακοκαιρία “Eva” να είναι εξασθενημένη πλέον και να μας αποχαιρετά από το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα αναμένονται μόνο λίγες τοπικές βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Όπως αναφέρει στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου, “όσο πηγαίνουμε προς το μεσημέρι οι βροχές θα εξασθενούν, θα περιορίζονται στα νότια, δηλαδή στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα έχουν σταματήσει. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έχει περάσει”.

Τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός, αφού το θερμόμετρο θα επιστρέψει σε κανονικές τιμές για την εποχή και θα αγγίξει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τη Χριστίνα Ρήγου, “επιστρέφουμε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και θα έχουμε μια εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή με γενικά αίθριο καιρό. Η εβδομάδα θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή φαίνεται ότι θα κυμανθεί στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου”.

Από το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής “αναμένεται να έχουμε κάποιες βροχοπτώσεις, με λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει. Στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 12 βαθμούς. Στις περιοχές, όπως η Αττική, η Πελοπόννησος και η Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου” σημειώνει η μετεωρολόγος.

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News