Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 21:51
Ελλάδα

Ηράκλειο: Πώς έκαναν φτερά 8.500 ευρώ από τον λογαριασμό 59χρονου ύστερα από διαδικτυακή αγορά


Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 59χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος είδε όλες του τις οικονομίες να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, οι οποίες έφταναν τα 8.500 ευρώ.

Η ψεύτικη ιστοσελίδα έμοιαζε πολύ με της τράπεζας με αποτέλεσμα ο 59χρονος να πέσει στην παγίδα

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στην αστυνομία, την περασμένη Τετάρτη και ενώ επιχειρούσε να κάνει μία ηλεκτρονική πληρωμή είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει.

Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει την επίσημη εφαρμογή της τράπεζας, αλλά προχώρησε στη συναλλαγή μέσω κάποιας ιστοσελίδας που βρήκε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα στην οποία μπήκε για την πληρωμή έμοιαζε πάρα πολύ με αυτήν της τράπεζας, με αποτέλεσμα να μην κινήσει τις υποψίες του 59χρονου ο οποίος καταχώρησε όσα στοιχεία τού ζητήθηκαν.

Έπειτα από λίγο, ο άνδρας διαπίστωσε ότι τα χρήματα που είχε εξοικονομήσει με τόσο κόπο είχαν μεταφερθεί ως έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό της Γαλλίας.

Για την υπόθεση διεξάγεται αστυνομική έρευνα και αναζητούνται οι δράστες.

Αυξάνονται τα περιστατικά απάτης

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, τις τελευταίες μέρες πέφτουν «βροχή» τα περιστατικά απάτης στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας 66χρονος άνδρας από το Μαλεβίζι δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν 65χρονο άνδρα, ο οποίος του είπε ότι δικαιούται χρηματικό ποσό από δικαστική διαμάχη και για να το λάβει, έπρεπε να καταθέσει φόρο 2.000 ευρώ.

Ο παθών πείστηκε και ακολούθησε τις οδηγίες του απατεώνα, προχωρώντας σε συναλλαγή.

Μόλις αντιλήφθηκε την απάτη, προσπάθησε να αμφισβητήσει τη διαδικασία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν τελικά τα κατάφερε.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News