Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 6:55
Ελλάδα

Ηράκλειο: Με φορτωτάκι έριξαν δεκάδες κιλά ρύζι στα κεφάλια των νεόνυμφων


Συγγενείς, φίλοι και λοιποί προσκεκλημένοι σε γάμο στην Κρήτη ήθελαν το νιόπαντρο ζευγάρι, όχι μόνο να έχει βίον ανθόσπαρτον αλλά και να ριζώσει εφ’ όρου ζωής. Και μερίμνησαν γι’ αυτό…

Αντί λοιπόν για να πετάξουν μόλις μερικές χούφτες ρύζι, έφεραν ολόκληρο φορτωτάκι για να «περιλούσει» με δεκάδες κιλά ρύζι το ζευγάρι που ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Γάμος με… πολλά κιλά ρύζι

Το κλασσικό έθιμο με το πέταγμα ρυζιού στους γάμους για να ριζώσει το νιόπαντρο ζευγάρι, έλαβε χώρα και σε μυστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το εφάρμοσαν στην υπερβολή του.

Δύο νέα παιδιά -ο Μιχάλης και η Ρεννάτα- ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το βράδυ του Σαββάτου (15/06), σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

Κατά πληροφορίες, το φορτωτάκι οδηγούσε η αδερφή της νύφης

Όταν ολοκληρώθηκε το μυστήριο έκανε την εμφάνισή του ένα φορτωτάκι, το οποίο μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr, οδηγούσε η αδερφή της νύφης.

Ο χειριστής του μηχανήματος, με προσεκτικές κινήσεις πέρασε ανάμεσα από τους καλεσμένους, σταμάτησε μπροστά στους νεόνυμφους και «έλουσε» με πολλά κιλά ρύζι τα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης, για να βεβαιώθούν όλοι ότι δεν θα τους χωρίσει τίποτα σε αυτή τη ζωή.

Δείτε το βίντεο από τον γάμο:



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News