Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 23:12
Ελλάδα

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ο Πολάκης καταγγέλλει ότι χειρουργεί συνταξιούχος γιατρός – Τι απαντά το νοσοκομείο

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media καταγγέλλει ότι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χειρουργείο συνταξιούχος γιατρός.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη ο γιατρός που έχει συνταξιοδοτηθεί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι ένας παιδοχειρουργός. Άμεσα αντέδρασε η διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής», υποστηρίζει η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ότι έχει γίνει διευθυντής παιδοχειρουργός και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, τον οποίο ο πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατηγορεί για άσκηση έργου στο Νοσοκομείο με τις «ευλογίες της διοίκησης», ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί από τα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης αναφέρει πως ο εν λόγω γιατρός:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ,στο Ιπποκρατειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι διευθυντής κλπ κλπ!!!!! (φωτο από πρόγραμμα χειρουργειου από τις 23 /10 και για αυριο ) Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητης και Υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή, ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;;

Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτης Θεσσαλονίκής και υφυπουργός Υγείας ξέρει κάτι ;; Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;»

Δείτε την ανάρτηση:

Η απάντηση του Ιπποκρατείου στον Παύλο Πολάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νοσοκομείου. Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει πως λειτουργεί πάντα «με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα», ενώ αποδίδει την παρουσία του ονόματος του χειρουργού στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των επεμβάσεων, σε παρεξήγηση.

Η λύση της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα των χειρουργείων δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης με το νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου:

«Η διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Εν προκειμένω, το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό.

Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.

Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.

Λυπούμαστε πολύ που ένας ιατρός με εξαιρετική πορεία στην ειδικότητά του εδώ και 34 χρόνια στο Ιπποκράτειο, εν ενεργεία Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, με πρωτοπόρες τεχνικές στη χειρουργική παίδων, με αμέτρητες διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές γονιών από όλη την Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2022 ως αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής»

 

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News