Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 14:47
Ευ Ζην

Ιόνιο: Δέκα παραλίες που θα σου πάρουν το μυαλό

Ιόνιο, παραλίες. Δύο έννοιες που ταυτίζονται. Η μία αγκαλιάζει την άλλη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα, πραγματικά, μοναδικό.

Έτσι κι αλλιώς τα νησιά του Ιονίου αποτελούν εδώ και δεκαετίες, απ’ τους πιο διαδεδομένους καλοκαιρινούς προορισμούς χάριν στις μοναδικές τους παραλίες.

Νερά που μοιάζουν να ξεπήδησαν από σελίδες ταξιδιωτικού οδηγού, μπλέκονται με αμμουδερές ακτές ή τοπία αγριότερης ομορφιάς, καλύπτοντας τα γούστα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη, που αναζητά τοπία εξωτικής ομορφιάς μέσα στην Ελλάδα.

Αν λοιπόν φέτος σκέφτεσαι να κάνεις τις βουτιές σου στο Ιόνιο πέλαγος. Ακολουθούν 10 παραλίες που όχι μόνο αξίζει να επισκεφτείς, αλλά θα τις θυμάσαι για χρόνια.

Μύρτος, Κεφαλλονιά: Ο Μύρτος αποτελεί την πιο δημοφιλή παραλία της Κεφαλλονιάς, στη βορειοδυτική πλευρά της κι όχι άδικα. Το φυσικό της τοπίο που θα σε καλωσορίσει κοιτάζοντας την παραλία από ψηλά, με τη χλωρίδα και τους βράχους που την περιβάλλουν, θα σου κόψει κυριολεκτικά την ανάσα.

Καταγάλανες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με το λευκό ψιλό βότσαλο της ακτής, κάνουν τον Μύρτο, ένα πραγματικό αξιοθέατο του νησιού, που έχει μάλιστα βραβευθεί πολλές φορές με την πολυπόθητη γαλάζια σημαία.

Ο κόλπος του Μύρτου σου προσφέρει απλόχερα την επιλογή του οργανωμένου και του ελεύθερου τμήματος. Αν επιλέξεις το δεύτερο έχε στο νου σου πως δεν υπάρχει φυσική σκιά.

Τα εντυπωσιακά νερά του βαθαίνουν απότομα, ενώ οι άνεμοι φέρνουν κύματα γι΄ αυτό πρόσεχε λιγάκι παραπάνω καθώς βουτάς. Ξεκίνα την εκδρομή σου από νωρίς για να εξασφαλίσεις θέση, στο πάρκινγκ και στην ακρογιαλιά της και μείνε μέχρι να θαυμάσεις τη μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος που σου προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News