Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 13:49
Ευ Ζην

Η παραλία με τη Γαλάζια Σημαία και όλες τις ανέσεις σε καλεί!

Η παραλία Αλυκές Δροσιάς στη Χαλκίδα, σου προσφέρει την εμπειρία μιας μονοήμερης εκδρομής που σίγουρα θα σε αφήσει ικανοποιημένο σ’ όλα τα επίπεδα. Σε απόσταση μόλις 70 χιλιομέτρων απ’ το κέντρο της Αθήνας, αυτή η βραβευμένη, για πολλά χρόνια, με Γαλάζια Σημαία ακτή, άπαξ και την επισκεφτείς θα γίνει σίγουρα το καλοκαιρινό σου στέκι.


Η παραλία της Εύβοιας με τα κρυστάλλινα νερά που δε θα βρεις ποτέ πολύ κόσμο


Αλυκές δροσιάς: Προσφέρει όλες τις ανέσεις

Αλυκές Δροσιάς - Παραλία στη ΧαλκίδαΟι Αλυκές εντυπωσιάζουν όποιον και αν τις αντικρίσει, αφού τα καταγάλανα νερά τους σε συνδυασμό με την χρυσή αμμουδιά που τις περιβάλλει, δημιουργούν ένα τοπίο όμοιο με ενός κυκλαδίτικου προορισμού. Κατάλληλη για βουτιές απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας, η παραλία είναι σχετικά ρηχή για αρκετή απόσταση μόλις μπεις, ενώ διαθέτει και ναυαγοσώστη.

Δώσε μεγαλύτερη προσοχή τις απογευματινές ώρες, που η εμφάνιση της παλίρροιας κάνει τα νερά της να γίνονται πιο βαθιά απ’ ότι το πρωί. Ένα φυσικό φαινόμενο που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την υπέροχη ιδιαιτερότητα της παραλίας που βρίσκεσαι.

Χαλκίδα: Παραλία Αλυκές ΔροσιάςΣτο μεγαλύτερο μέρος της ακτής θα βρεις πλήρη οργάνωση, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, για να προστατευτείς απ’ τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες τις καθημερινές διατίθενται σε σημεία δωρεάν, αλλά και ντουζιέρες για να ξεπλυθείς μέχρι την επόμενη βουτιά.

Τα μαγαζιά εστίασης που θα βρεις κατά μήκος της, την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους λουόμενους όλων των ηλικιών που την επιλέγουν για να απολαύσουν τα νερά της, όμως η περίπου ένα χιλιόμετρο ακτογραμμή της, σου εξασφαλίζει ότι δε θα νιώσεις ποτέ έντονη πολυκοσμία ενόσω απολαμβάνεις το μπάνιο σου.

Παραλία Αλυκές Δροσιάς για πολλές δραστηριότητες

Χαλκίδα - Αλυκές ΔροσιάςΜε το κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά να είναι εξασφαλισμένο απ’ την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στις Αλυκές, αυτή η όμορφη παραλία έχει να σου προσφέρει πολλές ακόμα δραστηριότητες για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, όταν την επισκεφτείς.

Ειδικοί χώροι για να παίξεις ξέγνοιαστα με τις ρακέτες σου, γήπεδο για beach volley που διοργανώνει ακόμα και τουρνουά, μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ, αλλά και φουσκωτά παιχνίδια μέσα στο νερό για τους μικρότερους της παρέας, θα κάνουν την ολοήμερη παραμονή σου ακόμα πιο γεμάτη και διασκεδαστική.

Αλυκές Δροσιάς: Μια παραλία μέχρι τη δύση του ηλίου

Χαλκίδα: Αλυκές ΔροσιάςΚαθώς κολυμπάς στα υπέροχα νερά των Αλυκών, μένει να ρίξεις μια ματιά απέναντι στον ορίζοντα για να δεις ολοζώντανα μια εκπληκτική θέα, που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της εμπειρίας. Μπροστά σου λοιπόν παρουσιάζεται το πευκοφυτευμένο όρος καντήλι, το μεγαλύτερο μέρος της γραφικής κωμόπολης Λίμνης, που βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια, έως και την Αιδηψό, αλλά και το ακατοίκητο καταπράσινο Εγγλεζονήσι. Μην παραλείψεις να μείνεις στην παραλία μέχρι το ηλιοβασίλεμα για να καταφέρεις να θαυμάσεις τις πορτοκαλί αποχρώσεις του ήλιου να δίνουν το χρώμα τους στα γαλάζια νερά.

Πώς θα πας στην παραλία

Παραλία Αλυκές ΔροσιάςΗ παραλία Αλυκές απέχει περίπου μια ώρα απ’ την πρωτεύουσα και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων απ’ την πόλη της Χαλκίδας. Για να την προσεγγίσεις θα χρειαστεί να φτάσεις στο κοντινό τους οικισμό Δροσιά, όπου αφού περάσεις την πλατεία σε λιγότερο από 500 μέτρα θα στρίψεις δεξιόστροφα για την παραλία Αλυκές. Οι χάρτες της θα σε βοηθήσουν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής σου.

Αλυκές Δροσιάς: Θα… φας καλά

Μετά από μια μέρα τόσο γεμάτη, η στάση για ανεφοδιασμό πριν την επιστροφή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Μια πληθώρα από ταβερνάκια σε περιμένει για να απολαύσεις με θέα την θάλασσα, ελληνική κουζίνα και φρέσκα ψάρια, άλλωστε η Δροσιά είναι η ίδια ένα ψαροχώρι. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τηγανόψωμο Ευβοίας, ένα απ’ τα πιο κλασσικά πιάτα της περιοχής.

Αν πάλι προτιμάς μια πιο κοντινή απόσταση, ανάμεσα στα μαγαζιά της παραλίας θα βρεις καντίνα με τραπέζια που μπορείς να καθίσεις για να γευματίσεις.

Καθαρά νερά, Οργάνωση, Ψιλή άμμος οι αλυκές είναι με τρεις χαρακτηρισμούς ο ιδανικός προορισμός για την επόμενη εξόρμηση σου.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Παραλίες Εύβοιας: Η απομονωμένη παραλία 2,5 ώρες από την Αθήνα που μοιάζει με όαση

Η δίδυμη παραλία των ερωτευμένων στην Εύβοια

Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

Ακολουθήστε το exploringgreece.tv σε Instagram και Facebook


πηγή: exploringgreece.tv

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News