Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 3:07
Auto-Moto

Η νέα Mercedes-AMG GT παίζει στο χιόνι

O Γερμανός κατασκευαστής συνεχίζει ολοταχώς την εξέλιξη της δεύτερης γενιάς της Mercedes-AMG GT, με κωδική ονομασία C192. 

Αυτή τη φορά, το κουπέ αδελφάκι της νέας Mercedes-AMG SL απαθανατίστηκε από το φακό να δοκιμάζεται σε μια παγωμένη λίμνη στην Σκανδιναβία, στέλνοντας στα αυτιά μας ήχο από τον M178 twin-turbo V8 4.0 lt που κρύβεται κάτω από το καπό της.

Mercedes-AMG GT

Όπως και στην SL, θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με ισχύ 476 και 585 PS. Συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου της που παρουσιάστηκε πριν από οκτώ χρόνια, αργότερα θα ακολουθήσουν και πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις όπως η AMG GT R και η AMG GT Black Series.

Ωστόσο, στην κορυφή της γκάμας του γερμανικού μοντέλου που για πρώτη φορά θα προσφέρει θέσεις για 2+2 επιβάτες, θα βρίσκεται το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα από την GT 63 S E Performance. Το θερμικό μέρος του συνόλου αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 639 PS και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 PS.

Mercedes-AMG GT

Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 843 PS και τα 1.400 Nm, νούμερα που θα κάνουν την AMG GT να κοιτάει στα μάτια την Ferrari 296 GTB.

Παράλληλα, στη βάση της γκάμας, όπως και στην SL 43, θα βρίσκεται ο δίλιτρος τούρμπο με ήπια υβριδικό σύστημα 48V απόδοσης 381 PS και 480 Nm ροπής.

Mercedes-AMG GT

Τέλος, η νέα AMG GT που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2023, θα έχει σημαντικά αυξημένη ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο της, θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ όλες οι εκδόσεις πλην της βασικής θα είναι τετρακίνητες.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News