Κυριακή 28 Απρίλιος 2024, 17:57
Τεχνολογία

Η Microsoft ξέχασε να ενημερώσει συγκεκριμένο χαρακτηριστικό των Windows για 30 χρόνια


Μια Πέμπτη πρωί, πριν από σχεδόν 30 χρόνια, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond, ένας προγραμματιστής λογισμικού έλεγξε κάποιον κώδικα για ένα παράθυρο διαλόγου στο οποίο εργαζόταν.

Το πλαίσιο υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινό, οπότε δεν ανησυχούσε. Μόνο που κανείς από τότε δεν μπήκε στη διαδικασία να το αλλάξει και έτσι παραμένει το ίδιο μέχρι σήμερα, στα Windows 11.

Ο Dave Plummer, πρώην προγραμματιστής της Microsoft, περιέγραψε την ενδιαφέρουσα ιστορία του. Πώς δημιουργήθηκε το πλαίσιο διαλόγου «Format drive» στα τέλη του 1994.

H προσωρινή λύση του Plummer χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα

«Μεταφέραμε δισεκατομμύρια γραμμές κώδικα από τη διεπαφή χρήστη (σ.σ. αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ συστήματος και χρήστη) των Windows 95 στα NT και το Format ήταν ένας από τους τομείς όπου τα Windows NT ήταν αρκετά διαφορετικά από τα Windows 95 και έπρεπε να δημιουργήσουμε κάποια προσαρμοσμένη διεπαφή χρήστη», λέει ο Plummer.

«Πήρα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα όλες τις επιλογές σε σχέση με τη μορφοποίηση ενός δίσκου, όπως σύστημα αρχείων, ετικέτα, συμπίεση, κρυπτογράφηση και ούτω καθεξής».

Στη συνέχεια, ο Plummer δημιούργησε ένα βασικό UI το οποίο πρόσθεσε στην βάση κώδικα των Windows NT ως προσωρινή λύση. Αυτή η βελτίωση του UI δεν ήρθε ποτέ, και σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, η προσωρινή λύση του Plummer χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στα Windows 11.

Παρά τις αρκετές αναβαθμίσεις στο περιβάλλον εργασίας των Windows, η Microsoft δεν έχει αγγίξει το παράθυρο διαλόγου από την εισαγωγή του στα Windows NT πριν από 30 χρόνια. Υπάρχει ακόμα ένας ικανοποιητικός αριθμός άλλων παλαιών παραθύρων του UI των Windows που μπορείτε να βγάλετε στην επιφάνεια στις τελευταίες εκδόσεις των Windows, αλλά το συγκεκριμένο πλαίσιο Format είναι μια απλή περίπτωση του «αν δεν χάλασε, μην το φτιάξεις» γράφει το theverge.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News