Κυριακή 19 Μάιος 2024, 0:10
Μουσική

Η Kesha υποστηρίζει ότι ο Dr. Luke καθυστερεί τη δίκη τους – Θέλει «να συνεχίσει τη ζωή της»

Η έναρξη της δίκη της τον Φεβρουάριο φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανή καθώς κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη για τις καθυστερήσεις.

Η Kesha δήλωσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη 30 Αυγούστου ότι ο Dr. Luke φταίει για τις καθυστερήσεις που απειλούν να εκτροχιάσουν την προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο δίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση, τονίζοντας ότι θέλει να «αφήσει πίσω της αυτή τη δοκιμασία και να συνεχίσει τη ζωή της».

Η τραγουδίστρια δήλωσε ότι είναι «περισσότερο από ανυπόμονη» να προχωρήσει στην αναμέτρηση του Φεβρουαρίου και να τελειώσει επιτέλους η νομική διαμάχη που μαίνεται από το 2014, αλλά υποστήριξε ότι ο Dr. Luke καθυστερεί υποβάλλοντας δύο βασικές εφέσεις που πρέπει να εκδικαστούν πριν η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη.

«Η Kesha έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι η δίκη θα ξεκινήσει όπως έχει προγραμματιστεί, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων να επισπεύσει τις διαδικασίες στο Εφετείο», έγραψε η δικηγόρος της, Leah Godesky, σε επιστολή της προς τη δικαστή Jennifer G. Schecter.

«Ο Dr. Luke εμπόδισε τις προσπάθειές της σε κάθε βήμα. Η Kesha έχει μεγάλο συμφέρον να προχωρήσει η δίκη όπως έχει προγραμματιστεί, όχι μόνο για να μπορέσει να αναζητήσει δικαίωση, αλλά και για να μπορέσει να αφήσει πίσω της αυτή τη δοκιμασία και να συνεχίσει τη ζωή της», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή τους αργότερα την Τρίτη, οι δικηγόροι του Dr. Luke διέψευσαν έντονα τους ισχυρισμούς της Kesha σχετικά με τις καθυστερήσεις, λέγοντας ότι ο πελάτης τους είναι «έτοιμος και πρόθυμος» για τη δίκη και ότι «προσβλέπει στη νίκη».

«Οι δικηγόροι της Kesha είναι αυτοί που καθυστέρησαν την υπόθεση για χρόνια, καταθέτοντας ατελείωτα άχρηστες εφέσεις, τις οποίες έχασαν κάθε φορά», δήλωσαν οι Christine Lepera και Jeffrey Movit.

«Αν η υπόθεση δεν εκδικαστεί τον Φεβρουάριο, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι δικηγόροι της Kesha αποφάσισαν για άλλη μία φορά να κάνουν κι άλλες εφέσεις», συνέχισαν.

Ο Dr. Luke, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Lukasz Gottwald, κατέθεσε τη μήνυσή του εναντίον της Kesha το 2014, ισχυριζόμενος ότι η τραγουδίστρια τον είχε δυσφημίσει νομικά με μία «ψευδή και σοκαριστική» κατηγορία ότι τη νάρκωσε και τη βίασε μετά από ένα πάρτι το 2005.

Ο παραγωγός ισχυρίστηκε ότι η τραγουδίστρια τον κατήγγειλε ως μοχλό πίεσης για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Kesha - 2020 MusiCares Person of The Year gala

Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια δικαστικής διαμάχης, η δίκη για τις κατηγορίες αυτές έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τελικά στις 20 Φεβρουαρίου 2023. Αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η δίκη αυτή μπορεί να διεξαχθεί έως ότου το Ανώτατο Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφανθεί επί δύο βασικών ζητημάτων που θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Το πρώτο είναι κατά πόσον ο Dr. Luke είναι δημόσιο πρόσωπο, μία σημαντική διάκριση σε μια δίκη για δυσφήμιση, επειδή η Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ δυσχεραίνει κατά πολύ την επικράτηση τέτοιων προσώπων σε μια δίκη.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αν ο νόμος «anti-SLAPP» της Νέας Υόρκης που θεσπίστηκε πρόσφατα εφαρμόζεται αναδρομικά στην υπόθεση. Ο νόμος αυτός, που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ελευθερία του λόγου από κακόβουλες αγωγές, θα δυσκόλευε επίσης πολύ περισσότερο τη νίκη του Dr. Luke.

Αφού τα χαμηλοβάθμια δικαστήρια πήραν το μέρος του Dr. Luke και στα δύο θέματα, η Kesha ζητά τώρα από το Εφετείο της Νέας Υόρκης να ανατρέψει τις αποφάσεις. Οι ετυμηγορίες εκκρεμούν και δεν είναι σαφές πότε θα αποφανθεί το δικαστήριο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι δικηγόροι του Dr. Luke είπαν στη δικαστή Schecter ότι μοιάζει «απίθανο» το εφετείο να εκδώσει τις αποφάσεις του μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά τόνισαν ότι ήταν «έτοιμοι και πρόθυμοι να προχωρήσουν στη δίκη» ασχέτως αυτού.

Η δήλωσε αυτή προκάλεσε την Τρίτη την οργισμένη απάντηση της ομάδας της Kesha, η οποία ανέφερε ότι η υπόθεση δεν μπορεί επ’ ουδενί να οδηγηθεί σε δίκη χωρίς τις τελικές αποφάσεις του Εφετείου: «Θα ήταν μία μνημειώδης σπατάλη κομματικών και δικαστικών πόρων να προχωρήσουμε σε δίκη, όταν υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος να χρειαστεί άμεσα να διεξαχθεί νέα δίκη».

Η ομάδα της Kesha προσπαθεί να επισπεύσει την εκδίκαση των προσφυγών, αλλά εμποδίζεται από τους δικηγόρους του Dr. Luke, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν αντικρουόμενα προγράμματα. Η Kesha σημειώνει ότι αν η δίκη καθυστερήσει, αυτό θα οφείλεται στους δικηγόρους του Dr. Luke και τονίζει ότι δεν έχει κανένα κίνητρο να καθυστερήσει τη δίκη εσκεμμένα.

«Η Kesha είναι μία μεμονωμένη κατηγορούμενη που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με (αυτό που θα δείξει στη δίκη ότι είναι) σε μια εκδικητική δικαστική διαμάχη για σχεδόν μία δεκαετία», ανέφερε σε επιστολή της η δικηγόρος της, Leah Godesky.

«Η αγωγή κατατέθηκε το φθινόπωρο του 2014, της έχει κοστίσει τεράστιο χρόνο και χρήμα και την έχει υποχρεώσει να παραστεί σε κατάθεση και να προσκομίσει έγγραφα σχετικά με τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής της», σημείωσε.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News