Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 3:48
Ευ Ζην

Η Ίος με τη διασκέδαση δίχως όρια και την ξέφρενη ζωή!

Η Ίος, το ιδιαίτερο κυκλαδίτικο νησί, με τις υπέροχες παραλίες και τα φυσικά τοπία, αποτελούσε για χρόνια συνώνυμο της ξέφρενης διασκέδασης. Τόπος ενός ατελείωτου πάρτι, η Νιος όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι κάτοικοι, γίνεται σταδιακά τις προηγούμενες δεκαετίες πόλος έλξης επισκεπτών κυρίως νεαρής ηλικίας που ήθελαν να ζήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές χωρίς κανέναν απολύτως φραγμό. Πριν βουτήξουμε στα γαλαζοπράσινα νερά, πάμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Τότε που η Χώρα της Ίου δεν κοιμόταν ποτέ! Και ζούσε στα όρια…


Νάξος – παραλίες: 7 προτάσεις για κρυστάλλινα νερά και αφράτη άμμος


Ίος: Το νησί χωρίς όρια διασκέδασης

Η Ίος ήταν το νησί που πρόσφερε απλόχερα την ασυλία του στους χίπις μετά το διωγμό τους απ´ τα Μάταλα της Κρήτης την αρχή της δεκαετίας του ’70. Η συνέχεια ήταν ανάλογη και μέσα σε λίγα χρόνια, από στόμα σε στόμα, έγινε το μέρος συνάντησης όλων εκείνων που οι διακοπές σήμαινε να ζω τη ζωή στα όρια, συγκεντρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κομμάτι των τουριστών με την ροκ οπτική της ζωής. Με ένα σακίδιο στην πλάτη, ελάχιστα πράγματα μαζί τους αλλά «φορτωμένοι» με ατελείωτη τρέλα και διάθεση που δύσκολα συναντούσες σε άλλα νησιά της Ελλάδας.

Κυκλάδες - ΊοςΤη δεκαετία του ’80, οι διακοπές στην Ιό αντιστοιχούσαν με ένα ξέφρενο πάρτι χωρίς τελειωμό, αφού το νησί έφτασε να αποτελείτε κατεξοχήν από μπαρ, που άγγιζαν τις μερικές εκατοντάδες. Οπαδοί της ροκ, heavy metal αλλά και της πανκ μουσικής απ´ το εξωτερικό και ύστερα απ´ την Ελλάδα, έφταναν κατά ορδές σε αυτό το μέρος που μπορούσες να διασκεδάσεις έξαλλα και σε τιμές καθόλα προσιτές.

Η underground φήμη του εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποκτώντας γρήγορη ανάπτυξη. Στα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού η Ίος παρουσιάζεται με το χαρακτηρισμό « the party island»  χαρακτηρίζοντας την διασκέδαση της εφάμιλλη με την Ισπανική Ιμπιζα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νησί των περίπου δυο χιλιάδων κατοίκων να υποδέχεται είκοσι χιλιάδες τουρίστες τα επόμενα καλοκαίρια. Χαμός μέχρι το πρωί…

Λιμάνι – Χώρα – Μυλοποτάς: Το τρίγωνο του απόλυτου πάρτι

Η διασκέδαση στην Ίο την εποχή του ´80 ήταν ένα τρίγωνο με τρεις κορυφές: το Λιμάνι – τη Χώρα και το Μυλοποτά. Το καθ’ όλα ήσυχο λιμάνι ήταν το πρώτο μέρος που υποδεχόταν τα πλοία γεμάτα από επισκέπτες, ο πρόλογος της ξέφρενης συνέχειας. 

Παραλία Μυλοποτάς

Η μέρα ξεκινούσε με την Ανατολή του ηλίου στην αχανή παραλία του Μυλοποτά. Το σημείο κατατεθέν ήταν το κάμπινγκ με το όνομα «Far Out» που υποδεχόταν τα απανταχού πάρτι… άνιμαλ για τις πρώτες μπίρες της ημέρας. Οι θαμώνες μαζί με την διεύθυνση του καταστήματος έδιναν το σήμα για το θέμα του πάρτι της κάθε μέρας δίνοντας ταυτόχρονα την έναρξη για την αρχή της οινοποσίας με τα τραγούδια της ροκ μουσικής  να ξεχύνονται στον ορίζοντα. 

Μετά την δύση του ηλίου η συνέχεια διαδραματιζόταν στη χώρα, εκεί όλα τα μπαρ κατά μήκος του δρόμου έσφιζαν από θαμώνες που διασκέδαζαν, πίνοντας ασταμάτητα και φλερτάροντας υπό τους ήχους της μουσικής. Ποτό και έρωτας άλλωστε ήταν το απόλυτο δίδυμο στις νιώτικες διακοπές.

ΙΟΣ-ΔιασκέδασηΗ Ανατολή του ηλίου αποτελούσε το σύνθημα για επιστροφή στον Μυλοποτά. Πολλοί βρίσκονταν να ξυπνάνε ξαπλωμένοι στην αμμουδιά απ´ την χθεσινή μέθη, οδεύοντας προς το κάμπινγκ για την έναρξη της επόμενης ίδιας μέρας. Οι περισσότεροι μετακινούνταν με τα πόδια ή με δίκυκλα. Το νησί πραγματικά δεν κοιμόταν ποτέ!

Ίος: Το μπαρ σταθμός που λειτουργεί ως σήμερα 

Η Ίος τη νύχταΤο θρυλικό slammer bar έχει ανοίξει τις πόρτες του από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και είναι χαρακτηριστικό της ξέφρενης διασκέδασης που προσέφερε το νησί. Οι θαμώνες αφού πιουν το ποτό τους, φορώντας κράνος, τους έρχονται κυριολεκτικά στο κεφάλι σφυριά, καφάσια ακόμα και πυροσβεστήρες, ενώ μπορούν ακόμα και να επιλέξουν να τους χαστουκίσει το προσωπικό του μαγαζιού. Ένα έθιμο των αχαλίνωτων εποχών που αποτελεί ακόμα τουριστικός μαγνήτης. Βίβα!

Η Ίος σήμερα

ΙΟΣ-ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Η Ίος ακόμα και σήμερα είναι γνωστή για την νυχτερινή της ζωή που μπορεί να απολαύσει οποίος επιλέξει να την επισκεφτεί. Παρόλα αυτά έχει ακόμα ένα πρόσωπο που σε καλεί να ανακαλύψεις.

Ίος - ΚυκλάδεςΓραφικά σοκάκια, αρχαιολογικοί χώροι και πανέμορφες παραλίες είναι μερικά απ’ τα μέρη που αποδεικνύουν πως το νησί του Ομήρου δεν είναι μόνο το νησί της διασκέδασης.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Μάταλα: Η ιστορία της θρυλικής παραλίας Πώς είναι σήμερα οι σπηλιές των Χίπις

Πέντε λόγοι για να πας στη Σίφνο για διακοπές

Αντίπαρος: Να γιατί οι διάσημοι επιλέγουν αυτό το νησί στις Κυκλάδες

Ακολουθήστε το exploringgreece.tv σε Instagram και Facebook


πηγή: exploringgreece.tv

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News