Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 17:09
Sports

Η Γιοσομίτα είναι η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας διαιτητής στην Ιαπωνία

Η Γιαπωνέζα Γιοσίμι Γιαμασίτα έγινε σήμερα η πρώτη επαγγελματίας γυναίκα διαιτητής στην ιστορία στη χώρας της Ιαπωνίας λίγους μήνες πριν διαιτητεύσει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μια σημαντική εξέλιξη υπήρξε στη Ιαπωνία καθώς η Γιοσίμι Γιαμασίτα, αποτελεί και επίσημα την πρώτη γυναίκα διαιτητή στη χώρα.

Τον Μάιο, η 36χρονη Γιαμασίτα, ορίστηκε ως μία από τις τρεις γυναίκες που θα διαιτητεύσουν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (21/11-18/12), επίσης για πρώτη φορά, μαζί με τη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ και τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιαμασίτα ήταν επίσης η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα ανδρών στο Champions League της Ασίας τον περασμένο Απρίλιο και η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα στην πρώτη κατηγορία ανδρών (J-League) πέρυσι. «Είναι καλό να εφιστούμε την προσοχή στις γυναίκες, όμως ο στόχος δεν είναι, να είναι είδηση όταν μια γυναίκα διαιτητεύει ένα παιχνίδι ανδρών», ήταν η τοποθέτηση της Γιαμασίτα.

Πηγή; ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News