Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 0:39
Lifestyle

Η Estee Lauder αγόρασε την Tom Ford για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Estée Lauder έκλεισε το μεγαλύτερο deal της ιστορίας του οίκου, αποκτώντας αυτόν του Tom Ford έναντι του κολοσσιαίου ποσού, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την είδηση της εξαγοράς να κάνει τον γύρο των βιομηχανιών της μόδας και των καλλυντικών αλλά και του ίντερνετ.

Η συμφωνία των Estée Lauder και Tom Ford αποτελεί τη δυναμική είσοδο ενός από τους μεγαλύτερους οίκους καλλυντικών στον χώρο της μόδας, αναφέρει το Reuters ενώ το CNN κάνει λόγο για μια κίνηση του αμερικανικού ομίλου που έρχεται να προστεθεί στο άνοιγμα εξαγορών για την περαιτέρω ενδυνάμωση του.

Ήδη, η Estée Lauder έχει αποκτήσει τη MAC, την Clinique και την Aveda ενώ μόλις πέρυσι εξαγόρασε και τον καναδικό όμιλο προϊόντων ομορφιάς «Deciem» έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων. Τώρα, με την απόκτηση της Tom Ford, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και τα προϊόντα Tom Ford Beauty, τις ready- to – wear συλλογές και τη σειρά eyewear.

Επίσης, για την παραγωγή των συλλογών ρούχων του Tom Ford θα αναλάβει ο ιταλικός οίκος «Ermenegildo Zegna Group» εκ μέρους της Estée Lauder ενώ ο ίδιος ο Tom Ford θα παραμείνει στον οίκο με τον ρόλο του “creative visionary” μέχρι και το τέλος του 2023.

Σημειώνεται ότι ο Tom Ford έχει ήδη χαράξει τη δική του πορεία στον χώρο της μόδας ως Creative Director του οίκου Gucci και έπειτα του «Yves Saint Laurent» στα ’90s, πριν ιδρύσει το ομώνυμο brand του το 2005.

«Η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για το brand. Ήταν πάντα ένας εξαιρετικός συνεργάτης από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της εταιρείας μου, και είμαι ενθουσιασμένος που τους βλέπω να εξελίσσονται στους luxury οικοδεσπότες σ’ αυτό το επόμενο κεφάλαιο του brand», δήλωσε ο Tom Ford.

Από τη μεριά του, ο Φαμπρίτζιο Φρέντα, πρόεδρος και CEO της Estée Lauder, υποστήριξε ότι «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία της Tom Ford Beauty στα πολυτελή αρώματα και τα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά και την αφοσίωσή της στη δημιουργία επιθυμητών, υψηλής ποιότητας προϊόντων για επιλεκτικούς πελάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως ένα brand που μας ανήκει, σε μια στρατηγικής σημασίας εξαγορά, ανοίγουν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του Tom Ford Beauty και επιπλέον, θα ενισχύσει τη δυναμική μας στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία του luxury beauty», πρόσθεσε ο Φρέντα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την Estée Lauder Companies είναι επικεντρωμένο στα beauty προϊόντα και τα αρώματα Tom Ford, για τα οποία, βεβαίως, είχε εξασφαλίσει ήδη από το 2006 άδεια για να τα πουλάει.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News