Σάββατο 18 Μάιος 2024, 18:37
Μουσική

Η χειρότερη ράπερ του κόσμου συνελήφθη για την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τα παράνομα κέρδη χρησιμοποιήθηκαν από την αυτοαποκαλούμενη ράπερ και αυτοδημιούργητη διευθύνουσα σύμβουλο τεχνολογίας για τη δημιουργία απαίσιων rap τραγουδιών.

Η Heather Morgan, η οποία έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο κακά rap τραγούδια της ιστορίας με το όνομα Razzlekhan, συνελήφθη την Τρίτη μαζί με τον σύζυγό της Ilya «Dutch» Lichtenstein για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το FBI, λογαριασμοί που συνδέονται με τον Lichtenstein φέρονται να παραβίασαν ένα ανταλλακτήριο εικονικών νομισμάτων το 2016 και πραγματοποίησαν πάνω από 2.000 μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, αποσπώντας 119.754 Bitcoin.

Στη συνέχεια, η Razzlekhan και ο Lichtenstein ξέπλυναν τα κεφάλαια μέσω πολλών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων. Κατά τη στιγμή της κλοπής θα άξιζαν περίπου 71 εκατομμύρια δολάρια, αλλά λόγω της ραγδαίας εκτίναξης της αξίας του BTC, θα μπορούσαν να τους αποφέρουν σήμερα περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2019 και παντρεύτηκε πέρυσι.

Ενώ ο Lichtenstein έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους, η Razzlekhan – αυτοαποκαλούμενη «Τζένγκις Χαν, αλλά με περισσότερη πρέζα», σύμφωνα με τον ιστότοπό της – έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα παράνομα κέρδη για να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία απαίσιων rap τραγουδιών που συνοδεύονται από αλλόκοτα μουσικά βίντεο, ενώ ταυτόχρονα έκανε διαλέξεις σε άλλους για το πώς θα μπορούσαν και οι ίδιοι να αποκτήσουν πλούτο.

Η Razzlekhan, η οποία παρουσιαζόταν ως αυτοδημιούργητη διευθύνουσα σύμβουλος τεχνολογίας, δημοσίευσε πάνω από 55 άρθρα στο Forbes και συμβούλευε τους εξουθενωμένους διευθύνοντες συμβούλους να «δοκιμάσουν να rapάρουν».

Ο Ilya Lichtenstein και η Heather Morgan.
Ο Ilya Lichtenstein και η Heather Morgan.

Μέσω του The Daily Beast, έγραψε επίσης για το Inc., δημοσίευσε άρθρα που τράβηξαν την προσοχή, όπως το «Πώς πέταξα σε 13 χώρες στην πρώτη θέση χωρίς να αγοράσω εισιτήρια».

Στο LinkedIn περιέγραφε τον εαυτό της ως «κατά συρροήν επιχειρηματία, παραγωγική συγγραφέα, ασεβή κωμικό ράπερ και επενδύτρια σε εταιρείες λογισμικού B2B με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης».

Το εκπληκτικό είναι ότι στα τραγούδια της άφηνε υπονοούμενα για την πηγή των χρημάτων της, ενώ αφιέρωσε το «Versace Bedouin» σε «όλους τους επιχειρηματίες και τους χάκερ».

«Το Bitcoin θα γίνει ένα μάθημα στα οικονομικά εγχειρίδια της κλασικής φούσκας που είναι γεμάτη απάτες», έγραψε η Heather Morgan σε μία ανάρτηση στο blog της το 2014.

Σε ένα άρθρο της που δημοσιεύτηκε το 2020, εξήγησε πώς να «προστατεύσετε την επιχείρησή σας» καθώς «οι εγκληματίες και οι απατεώνες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η πανδημία».

Ο Ilya Lichtenstein δήλωνε επίσης ανήσυχος για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουν οι άνθρωποι την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων τους.

Σε μία ανάρτηση που έκανε τον Νοέμβριο στο Twitter, επέκρινε ένα άρθρο επειδή δεν περιείχε «σχεδόν τίποτα για το πώς να ασφαλίσετε τα κλειδιά σας», τους ψηφιακούς κωδικούς πρόσβασης που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στα Bitcoin τους.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News