Σάββατο 18 Μάιος 2024, 23:57
Μουσική

Η Beyonce έσωσε ένα εστιατόριο στο Βόρειο Λονδίνο από το λουκέτο

Η δωρεά της Beyoncé ήταν σωσίβιο για ένα νιγηριανό εστιατόριο στο Βόρειο Λονδίνο.

Η Beyoncé έσωσε από το λουκέτο ένα εστιατόριο στο Βόρειο Λονδίνο με μία γενναιόδωρη δωρεά στο πλαίσιο της υπόσχεσής της να ενισχύσει επιχειρήσεις μαύρων σε όλο τον κόσμο.

Το Chuku’s, το οποίο έχει αυτοπροσδιοριστεί ως το πρώτο νιγηριανό εστιατόριο tapas στον κόσμο, είναι μία από τις δέκα μικρές επιχειρήσεις στο Λονδίνο που επιλέχθηκαν για να λάβουν μία δωρεά ύψους 8.000 λιρών από το BeyGOOD, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της τραγουδίστριας.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποσπάσει πολλές κριτικές πέντε αστέρων από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2020, το Chuku’s έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις: διαδοχικά λουκέτα λόγω του COVID-19 και τη συνεχή αύξηση του κόστους ζωής, μεταξύ άλλων.


Η οικονομική ενίσχυση από την Beyoncé είναι ένας σωσίβιο για τους συνιδιοκτήτες του εστιατορίου, Emeka και Ifeyinwa Frederick, οι οποίοι μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δύσκολο επιχειρηματικό τοπίο.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Beyoncé υποστήριξε το εστιατόριό μας – είναι λίγο σουρεαλιστικό», είπε η Ifeyinwa στο Forbes.

«Είχαμε ήδη νιώσει τον αντίκτυπό της όταν βρισκόταν στην πόλη και οι θαυμαστές της συναυλίας επέλεγαν το Chuku’s για το γεύμα τους πριν από τη συναυλία, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό».

Το Chuku’s ήταν μεταξύ 500 επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο που έκαναν αίτηση για την ενίσχυση από το ταμείο Black Parade Route Impact του BeyGOOD, γεγονός που κάνει την αναγνώριση ακόμη πιο σημαντική για τους Fredericks.

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να λαμβάνεις μία επιχορήγηση όπως αυτή και μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για να σε βοηθήσει να συνεχίσεις, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε, αφού ανοίξαμε τεσσεράμισι εβδομάδες πριν από το πρώτο lockdown», σημείωσε η Ifeyinwa.

Beyoncé - Renaissance World Tour

Ο Emeka, ο αδελφός της και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, αναφέρθηκε στις καταστροφικές επιπτώσεις των lockdown του COVID-19 στο Chuku’s.

«Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να χτίσουμε στέρεες βάσεις από οικονομικής ή επιχειρηματικής άποψης. Δεν είχαμε χρόνο να χτίσουμε μία κουλτούρα. Η δυναμική μας σκοτώθηκε πραγματικά», δήλωσε

Τα αδέλφια Frederick μίλησαν επίσης για τις ευρύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε το Chuku’s και άλλες επιχειρήσεις μετά την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, της κλιμάκωσης του κόστους λειτουργίας και της εθνικής συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Παρόλα αυτά, αυτή δεν ήταν η μόνη τους προσπάθεια. Πέρυσι, στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, προτρέποντάς τους να κλείσουν τραπέζια για να βοηθήσουν το εστιατόριο να παραμείνει ζωντανό. Έθεσαν ως στόχο τις 600 κρατήσεις τραπεζιών και τον ξεπέρασαν καταγράφονρας πάνω από 800 κρατήσεις.

Χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία τους και την πρόσφατη δωρεά από την Beyoncé, οι Fredericks αισθάνονται τώρα ξανά ελπίδα.

Αν και αναγνωρίζουν ότι οι επόμενοι μήνες είναι αβέβαιοι, ο Emeka τόνισε ότι τώρα μπορούν να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα από ό,τι πέρυσι -τότε, η πιθανότητα κλεισίματος φαινόταν μεγάλη.

Η δωρεά προήλθε από το ταμείο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δημιούργησε η Beyoncé στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της «Renaissance World Tour», με ειδικό στόχο τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται από τις οικονομικές ανισότητες στις περιοχές όπου δίνει συναυλίες.

Η Beyoncé δημιούργησε το BeyGOOD το 2013 ως ένα φιλανθρωπικό ταμείο που επικεντρώνεται στην ανακούφιση από καταστροφές και την ενίσχυση δράσεων για την εκπαίδευση, τη στέγαση, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία.


πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News