Κυριακή 19 Μάιος 2024, 8:55
Auto-Moto

Η Audi στη Formula 1 από το 2026

Στα πλαίσια του τριημέρου του Grand Prix της Formula 1 στο Spa του Βελγίου, η Audi ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα εισέλθει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος.

H νέα μονάδα ισχύος θα εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις της Αudi Sport στο Neuburg όπου ήδη υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για δοκιμές κινητήρων Formula 1, ηλεκτρικών μοτέρ και μπαταριών. Μέχρι το τέλος του έτους, η Audi ισχυρίζεται ότι θα ολοκληρώσει όλες τις κατάλληλες προετοιμασίες για τις υποδομές και θα έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Ηγέτης στο ταξίδι της Audi στη Formula 1 ως CEO του πρότζεκτ θα είναι ο Adam Baker, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

H συμμετοχή της Audi αποτελεί το πρώτο βήμα του γκρουπ VW στην F1. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ, σύντομα θα ανακοινωθεί και η εξαγορά του 50% της ομάδας Formula 1 της Red Bull από την Porsche.

Audi

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται στο DNA μας, οι νέοι κανονισμοί από το 2026 δημιούργησαν την τέλεια ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη Formula 1» δήλωσε ο CEO της Audi, Markus Duesmann.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Audi θα έχει ανακοινώσει σε ποια ομάδα θα παρέχει τις μονάδες ισχύος της, αν εδώ και καιρό κυκλοφορούν έντονες φήμες που θέλουν τον κατασκευαστή να συνεργάζεται με τη Sauber.

Tέλος, ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali ανέφερε ότι η συμμετοχή της Audi στο πρωτάθλημα αποτελεί απόδειξη ότι οι υβριδικοί κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο που θα κάνουν ντεμπούτο το 2026, αποτελούν τη μελλοντική λύση για την αυτοκινητοβιομηχανία.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News