Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 14:14
Auto-Moto

Η Alfa Romeo Alfetta αναμένει το πράσινο φως για την επιστροφή της

«Το C-segment για την Alfa Romeo δεν θα είναι μόνο η Tonale. Αυτό που θέλω να κάνω είναι… μια Alfetta». Τάδε έφη, ο Jean-Philippe Imparato, που με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Quattroruote, μας έδωσε ένα ακόμα μοντέλο που αξίζει να περιμένουμε από τη μιλανέζικη φίρμα τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέντευξη του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, επιβεβαίωσε ότι μέχρι το 2028 η εταιρεία του θα παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα, με τη σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Alfetta να είναι ένα από αυτά που και ο ίδιος θέλει πολύ.

Alfa Romeo Alfetta

Τα όσα ανέφερε για τη νέα Alfetta δείχνουν ότι η επανέκδοση της δεν είναι απλά ένας πόθος, αλλά κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά στα γραφεία της Alfa Romeo, με τις βασικές κατευθύνσεις να έχουν ήδη αποφασισθεί. 

«Θα είναι ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία C της αγοράς και δεν θα είναι ένα ακόμα SUV. Είτε μοιάζει περισσότερο είτε λιγότερο στην εικόνα που έχουμε για τα hatchback σήμερα, το σίγουρο είναι πως θα είναι ένα φρέσκο σχέδιο» τόνισε ο Imparato  στους Ιταλούς συναδέλφους. 

Εν ολίγοις, αν κρίνουμε και από τα τελευταία δημιουργήματα του ομίλου Stellantis στην κατηγορία, θα πρέπει να περιμένουμε και από την Alfa Romeo ένα αμάξωμα με κουπέ σιλουέτα που θα φέρνει περισσότερο σε fastback παρά σε hatchback. 

Alfa Romeo Alfetta

Δεδομένου του σχεδίου πλήρους εξηλεκτρισμού της φίρμας, η νέα Alfetta θα χρησιμοποιεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ για την έλευσή της σημαντικό ρόλο θα έχει η πορεία της Alfa Romeo στην αγορά τα επόμενα δυο-τρία χρόνια.

«Ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα έχει τύχει πέρα από την Ευρώπη, το γνωρίζω. Αλλά αν κερδίσω αρκετά χρήματα από τα υπόλοιπα μοντέλα, και αν η Tonale και τα μοντέλα που θα λανσάρουμε τα επόμενα χρόνια καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή διεθνή παρουσία για την Alfa Romeo, τότε θα το κάνω μόνο για την Ευρώπη», συνέχισε ο Imparato, τονίζοντας ότι η κατηγορία C ήταν και θα παραμείνει πολύ σημαντική για την μάρκα.

Alfa Romeo Alfetta

Πηγή: Quattroruote


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News