Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 16:31
Lifestyle

Η άγνωστη ζωή της Μαρί Σαντάλ – Ο γάμος με τον Παύλο και τα πέντε παιδιά

Σπάνιες πτυχές από τη ζωή της Μαρί Σαντάλ, συζύγου του Παύλου Γλύξμπουργκ, γιου του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, φέρνει στη δημοσιότητα το νέο βιβλίο για τη ζωή της με τίτλο «Μαρί-Σαντάλ, Παρ’ ολίγον βασίλισσα».

Στις σελίδες του βιβλίου της Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φερενίκη» η Μαρί Σαντάλ μιλά για τη «βασιλική» ζωή της, καθώς και για τα γεγονότα της ειδησεογραφίας.

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύσει άγνωστες ιστορίες που αποκαλύπτονται μέσα από το βιβλίο για τη ζωή της Μαρί Σαντάλ.

Η γνωριμία με τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Ήταν Οκτώβριος του 1994 στη Νέα Υόρκη όταν η αντίστροφη μέτρηση για να αποχαιρετήσει την «εργένικη» ζωή η Μαρί-Σαντάλ είχε ξεκινήσει. Ο εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος έκανε δώρο γενεθλίων στον πρωτότοκo γιο του, Φίλιππο, μια λαμπερή εκδήλωση. (Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Νιάρχος, στενά συνδεδεμένος με τον Κωνσταντίνο, του παραχώρησε τη Σπετσοπούλα για τον μήνα του μέλιτος με την Άννα-Μαρία.)

«Μία από τις προσκλήσεις για τα γενέθλια του Φιλίππου Νιάρχου έχει λάβει και η δεσποινίς Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, 26 ετών, νεαρή φοιτήτρια της Σχολής της Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Κανονικά θα έπρεπε να ενθουσιαστεί στην ιδέα της συμμετοχής της στην εκδήλωση της Νέας Ορλεάνης. Εν τούτοις, δεν δελεάζεται από την πρόσκληση στην εορτή. Η πρώτη αντίδρασή της είναι αρνητική! Οχι, δεν θα πάει στη Νέα Ορλεάνη». Γιατί; Δύο χρόνια πριν, το 1992, η μεγαλύτερη αδελφή της Μαρί-Σαντάλ, η Πία, παντρεύτηκε τον Κρίστοφερ Γκετί, εγγονό που πολυεκατομμυριούχου Ζαν-Πολ Γκετί. Τον Κρίστοφερ Γκετί είχε συστήσει στους Μίλερ για μέλλοντα σύζυγο της Πία ο Ελληνας τραπεζίτης και επενδυτής κεφαλαίων της Νέας Υόρκης Αλέκος Παπαμάρκου. Μετά την πρώτη επιτυχία του στον… κλάδο των συνοικεσίων ο Αλέκος Παπαμάρκου κρίνει ότι το πάρτι του Νιάρχου στη Νέα Ορλεάνη δίνει την ευκαιρία για να τεθούν οι βάσεις ενός δεύτερου παραμυθένιου γάμου. Ο Παπαμάρκου έχει επιλέξει τον νέο υποψήφιο γαμπρό που θέλει να προτείνει για σύντροφο της Μαρί-Σαντάλ και εξασφαλίζει να σταλούν προσκλήσεις και στους δύο. Η Μαρί-Σαντάλ όμως δεν επιθυμεί να συναντήσει τους προτεινόμενους από τον Αλέκο Παπαμάρκου υποψήφιους γαμπρούς. «Ο Αλέκος με είχε επιλέξει για σύντροφο του Παύλου», αφηγείται ύστερα από μερικά χρόνια η Μαρί-Σαντάλ. «Δεν ήθελα να πάω. Ηξερα ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο συνοικέσιο επειδή ο Αλέκος μού έλεγε επί εβδομάδες ότι γνώριζε το άριστο πρόσωπο για εμένα. Και δεν ένιωθα άνετα να είμαι δεδομένη».

Η ίδια σημειώνει ότι προσπάθησε να μην πάει αλλά ο Αλέκος δεν απαντούσε στα τηλέφωνά της: «Δεν απάντησε ποτέ στα τηλεφωνήματά μου. Είχαμε δώσει ραντεβού στο αεροδρόμιο. Ετσι, αναγκάστηκα, τελικά, να πάω. Δανείστηκα ένα μπλε ταγέρ Chanel της μητέρας μου και ήμουν θεά!».

Στο βιβλίο αναφέρεται πως η Μαρί Σαντάλ μεγάλωσε στα πούπουλα και ο πατέρας της Ρόμπερτ Γουόρεν διέθετε για τις κόρες του «ιδιωτικό αεροπλάνο για να τις μεταφέρει μετά τα μεσάνυχτα σαν ταξί από την Ουάσιγκτον ή από αλλού στη Νέα Υόρκη για να κοιμηθούν στο σπίτι τους! Ακούγεται δε ότι ο Ρόμπερτ Γoυόρεν Μίλερ πρόκειται να “προικίσει” καθεμία από τις τρεις θυγατέρες του με το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων! Ενας τραπεζίτης χαρακτηρίζει τον Μίλερ σύγχρονο κροίσο λέγοντας: “Ο,τι πιάσει ο Μίλερ γίνεται χρυσάφι”».

Στο δείπνο ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντά κάθισαν δίπλα δίπλα και ο έρωτας κεραυνοβόλος.

Ακολούθησε η πρόταση γάμου στο Γκστάαντ το 1994 με ένα δαχτυλίδι με ένα ζαφείρι cabochon και ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς.

Ο γάμος των χιλιάδων δολαρίων

«Ο σχεδιαστής που χαμογελάει περισσότερο απ’ όλους είναι ο Βαλεντίνο. Στον δικό του Οίκο Υψηλής Ραπτικής έχει ανατεθεί η δημιουργία του νυφικού φορέματος της Μαρί-Σαντάλ, για το οποίο θα καταβληθεί, τελικά, το αστρονομικό ποσό των 225.000 δολαρίων! Θα χρειασθεί να εργασθούν επί τέσσερις ολόκληρους μήνες 25 άτομα για να το ράψουν και να κεντήσουν με μαργαριτάρια τα 45 μέτρα δαντέλας Chantilly διαφορετικών σχεδίων στην ύφανσή της, υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται όλα από τον Βαλεντίνο για τη δημιουργία του πανάκριβου αυτού νυφικού!» αναφέρεται στο βιβλίο.

«Δημιουργίες του Βαλεντίνο είναι, επίσης, και τα φορέματα της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, και της θυγατέρας της, ινφάντας Κριστίνα, καθώς και της εν εξορία αυτοκράτειρας της Περσίας Φαράχ» σημειώνεται.

Συνολικά ο Βαλεντίνο σχεδιάζει και παραδίδει στην πελατεία του για τους γάμους του διαδόχου Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ 62 επίσημες ενδυμασίες!

Τα έξοδα του γάμου καλύπτει ο πατέρας της νύφης Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ που θέλει οι γάμοι της κόρης του να είναι «βασιλικοί».

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά και στην ιδέα του τέως βασιλιά που θέλει όλοι οι Πατριάρχες της Ορθοδοξίας να παντρέψουν τον πρωτότοκο γιο του.

Ο αριθμός των προσώπων που έχουν λάβει πρόσκληση για τις γαμήλιες εκδηλώσεις έχει ανέβει στο 2.500!

Μάλιστα, οι προσκλήσεις τυπώνονται με το θυρεό της Βασιλικής Δυναστείας της Ελλάδας! Στοιχίζουν 50 δολάρια η μία.  

Για τη μέρα του γάμου αναφέρεται πως: «Τελευταία έκπληξη της ημέρας είναι η οκταώροφη γαμήλια τούρτα! Επειδή όμως δεν θα ήταν δυνατόν, παρά τους οκτώ ορόφους της, να κοπεί σε 1.300 κομμάτια που είναι οι συνδαιτυμόνες, υπάρχει σε κάθε τραπέζι και μία μικρότερη γαμήλια τούρτα! Υπολογίζεται ότι θα πρέπει να έχουν κατασκευασθεί κάπου εκατόν τριάντα μικρές γαμήλιες τούρτες για τα αντίστοιχα τραπέζια. Συνολικά οι γαμήλιες δεξιώσεις στο Wrotham Park και στο Hampton Court στοιχίζουν στον Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ το αστρονομικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων!».

Η ίδια έμεινε έγκυος τέσσερις μήνες μετά τον γάμο της: «Τα μέλη των δύο οικογενειών μεταβαίνουν στη συνέχεια στην αίθουσα της Πατριαρχικής Ιεράς Συνόδου για την οικογενειακή φωτογραφία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο πρίγκιπας Κάρολος, συγκινημένος από την τελετή, λέει ότι θα ήθελε να είναι ορθόδοξος».

Έχουν αποκτήσει συνολικά πέντε παιδιά. «Αγαπώ τόσο πολύ τα παιδιά ώστε δημιούργησα εταιρία για να παράγει παιδικές ενδυμασίες», λέει η Μαρί-Σαντάλ για την εταιρεία της.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News