Πέμπτη 21 Σεπτέμβριος 2023, 18:15
Sports

H Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από την UEFA

H Γιουβέντους βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανή παραβίαση του Fair Play της UEFA, με τις ενδεχόμενες ποινές να ορίζουν μέχρι και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η Γιουβέντους έχει έρθει σε συμφωνία με τις ιταλικές αρχές, προκειμένου να πληρώσει πρόστιμο 718.000 ευρώ χωρίς περαιτέρω αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, παρόλα αυτά τίποτα δεν της εγγυάται την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του νέου έτους.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», ο σύλλογος βρίσκεται από την 1η Δεκεμβρίου υπό έρευνα για παραβίαση του Fair Play, με σκοπό να φανεί αν έχουν υπάρξει παραβάσεις στους κανόνες και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Νιόν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η ποινή θα ανακοινωθεί έως τα μέσα του Ιουνίου και το εύρος της, να εξαρτάται από την έκταση της υπέρβασης και τυχόν απάτη. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γιουβέντους έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την UEFA, προκειμένου να πληρώσει μόνο 3,5 εκατομμύρια ευρώ αντί για 23.

Ο συγκεκριμένο διακανονισμός βοηθά τις ομάδες που συμμορφώνονται αλλά γίνεται εφιάλτης για εκείνες δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους ή έχουν δώσει ψευδείς πληροφορίες. Μένει να φανεί σε ποια από τις δυο κατηγορίες είναι η Γιουβέντους,

 

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News