Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 10:28
Τεχνολογία

Google: Επανάσταση στα παρμπρίζ αυτοκινήτων με την τεχνολογία μικτής πραγματικότητας

Η Distance Technologies, μια φινλανδική startup, στοχεύει να φέρει την τεχνολογία μικτής πραγματικότητας σε κάθε παρμπρίζ αυτοκινήτου ή πιλοτήριο αεροπλάνου, έχοντας ήδη συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια ευρώ από την GV, το επενδυτικό κεφάλαιο της Alphabet (Google). Αυτή η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε διαφανή επιφάνεια σε οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας (AR), επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τρισδιάστατα ψηφιακά αντικείμενα απευθείας πάνω από τη διαφανή επιφάνεια, χωρίς να χρειάζονται ακουστικά ή γυαλιά AR.

Το σύστημα της Distance χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης ματιών για να υπολογίζει με ακρίβεια το φωτεινό πεδίο που ταιριάζει με το σημείο στο οποίο εστιάζει ο χρήστης. Αυτό επιτυγχάνεται με οπτικά στρώματα πάνω από οθόνες LCD, εκπέμποντας εικόνες ακριβώς στα σημεία που εστιάζουν τα μάτια του χρήστη. Η τεχνική αυτή επιτρέπει στη startup να διαχωρίζει τα φωτεινά πεδία και να δημιουργεί πρόσθετα οπτικά στρώματα με υψηλή φωτεινότητα.

Η τεχνολογία της Distance είναι σε θέση να δημιουργεί ένα οπτικό πεδίο σε φυσικό μέγεθος, προσφέροντας «άπειρο» βάθος, είτε πρόκειται για το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είτε ενός πιλοτηρίου μαχητικού αεροσκάφους, όπως το F-18.

Η επαυξημένη πραγματικότητα μέσω HUDs (Head-Up Displays) δεν είναι κάτι καινούργιο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλές εταιρείες, όπως η Huawei, έχουν ήδη πρωτοπορήσει στην Κίνα, ενώ άλλες εταιρείες, όπως οι Bosch, Continental και Panasonic, εργάζονται στην ανάπτυξη δικών τους AR HUDs.

Ωστόσο, η τεχνολογία της Distance ξεχωρίζει καθώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ Jussi Mäkinen, καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια οποιασδήποτε διαφανούς επιφάνειας, ξεπερνώντας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν τα σημερινά HUDs, τα οποία προβάλλουν μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της οθόνης.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News