Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 13:00
Lifestyle

Γιώργος Μπένος: «Ξέσπασα σε κλάματα και σταμάτησε η σκηνή με Τσορτέκη – Καβογιάννη»

Ο Γιώργος Μπένος είναι ένας νέος ηθοποιός που συγκλόνισε με την ερμηνεία του και τάραξε με την ιστορία του ήρωά του τα νερά της«αγίας ελληνικής οικογένειας» διά χειρός Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον ρόλο του, για τα σχόλια του κόσμου αλλά και για το Netflix.

Ο ρόλος σου είναι μέρος ίσως της πιο σκληρής ιστορίας στη σειρά. Τι συνέβη στον Γιώργο Μπένο από την επαφή του με αυτή την ιστορία;

Νιώθω ότι ο Γιώργος θα γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος. Ένας πιο περήφανος άνθρωπος. Και νιώθω ότι θα με πάει παρακάτω. Βίωσα μέσα από τον ρόλο μου αυτή τη βία. Είμαι πια πιο κοντά σε αυτά τα θέματα. Είμαι πιο έτοιμος από ποτέ να ακούσω τους ανθρώπους εκεί έξω που έχουν δεχτεί βία. Θα ήθελα να ανήκουν μόνο στη μυθοπλασία, αλλά το γεγονός ότι τα άγγιξα με κάποιο τρόπο με ευαισθητοποιούν περισσότερο, με ενεργοποίησαν κοινωνικά. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ ότι μια γυναίκα μπορεί να δεχτεί βία στο σπίτι της. Εκείνη την ημέρα, κατά τη διάρκεια της σκηνής βίας ήμουν εγώ, ο Γιάννης Τσορτέκης και η Μαρία Καβογιάννη μέσα στο σπίτι. Ξέσπασα σε κλάματα και σταμάτησε, θυμάμαι, η δεύτερη λήψη, έκατσα στην άκρη και επικράτησε μια ησυχία. Και εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό που εμείς το γυρνάμε θα το δουν κάποιοι που το βιώνουν. Σκέφτηκα ότι συμβαίνει σε ένα σπίτι. Πιο δίπλα από μένα. Τώρα θα είμαι εκεί να ακούσω αυτόν τον άνθρωπο που έχει βιώσει κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι το 2022 μιλάμε ακόμα για μια γυναίκα που δέχεται βία από τον άντρα της και για οποιαδήποτε μορφή βίας με ξεπερνάει. Πρέπει να αφανιστεί, δηλαδή πρέπει να εξαφανιστεί.

Μιας και μιλάμε για βία, τι σκέψεις κάνεις μετά από όσα βγήκαν στο φως στον χώρο του θεάτρου;

Νιώθω ότι πια δεν θα είναι ανάμεσά μας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το σπουδαίο και πολύ γενναίο βήμα που έγινε θα σταματήσει αυτή την κατάσταση. Θα σταματήσει αυτές τις βίαιες συμπεριφορές και όσα πράγματα ακούστηκαν θα είναι τα τελευταία. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έτυχε να μην βιώσω τέτοιες καταστάσεις, γιατί είμαι λίγα χρόνια στο θέατρο και απλά έτυχε να μην έχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις. Υποκλίνομαι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα για όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δίνουν βήμα στους επόμενους να πάρουν το θάρρος και να μάθουν πια να μιλάνε. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τώρα που λέω σήμερα εδώ μαζί σου ακούγονται πολύ αισιόδοξα, ρομαντικά. Δεν με πειράζει. Θέλω να είμαι ρομαντικός.

Φαντάζομαι θα έχεις λάβει άπειρα μηνύματα από κόσμο.

Έχω λάβει τόσο όμορφα μηνύματα, που με έχουν διαλύσει με την καλή έννοια. Ήταν μηνύματα τα οποία μου έδιναν δύναμή, ήταν μηνύματα τα οποία με φόβισαν λίγο. Μου έστειλε ένας κύριος, ο οποίος ήταν γύρω στα 60, ο οποίος μου είπε «ευχαριστούμε εσάς που μέσα από αυτή τη δουλειά εκπροσωπείτε κι εμάς τους μεγαλύτερους που φοβόμαστε ακόμη τη γνώμη της γειτόνισσας». Μόνο συγκίνηση. Αυτά τα μηνύματα είναι η αφορμή και η αιτία που κάνω αυτό το επάγγελμα.

Έλαβες και άσχημα σχόλια;

Ναι, υπήρχαν και κάποιοι λίγοι άνθρωποι θλιβεροί. Μετρημένοι, οι οποίοι μου έγραψαν κάποια αρνητικά πράγματα.

Τι θα έλεγες σε αυτούς λοιπόν;

Θα τους ευχόμουν να ανακαλύψουν την πραγματική ευτυχία και να πάψουν να είναι πιόνια μιας κοινωνίας που απλά έχει βάλει κανόνες.

Netflix, Αλεξίου, Καβογιάννη, Παπακαλιάτης, η πρώτη σειρά σε τηλεθέαση. Είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό. Δεν φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου;

Νιώθω περήφανος για όλο αυτό που έχει συμβεί, τρομερά ευγνώμων και πολύ τυχερός. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου στο 100%. Ναι, δεν θα ήθελα να χάσω τον εαυτό μου. Το δουλεύω και αυτό μέσα μου, εννοείται, αλλά ξυπνάω κάθε πρωί και θέλω μέσα από τη δουλειά μου να μοιράζομαι όμορφες ιστορίες, τίποτε άλλο. Ναι, χαίρομαι που αυτό το πράγμα θα ταξιδέψει. Ναι, αξίζει δικαιωματικά σε αυτή την ομάδα και σε όλο αυτό που έχει φτιάξει ο Χριστόφορος. Έχω μεγάλη χαρά, αλλά κανέναν φόβο ότι θα χάσω τον εαυτό μου. Θα παραμείνω γειωμένος.

Πηγή: Αυγη


πηγή: www.gossip-tv.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News