Κυριακή 30 Ιούνιος 2024, 10:33
Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Το χρονικό της φονικής συμπλοκής και το «μεμονωμένο το περιστατικό»


Στη συμπλοκή η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου κρατούμενου και τον τραυματισμό ενός ακόμα, στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη 26 Ιουνίου, σε κοινόχρηστο χώρο της Δ΄ Πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ την προανάκριση διεξήγαγε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

«Στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λαμβάνονται τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα»

«Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στους συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ύστερα από μεταξύ τους διαφωνία. Για την υπόθεση κατασχέθηκαν το αυτοσχέδιο μαχαίρι και τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έγκλημα στις Φυλακές Κορυδαλλού

«Ο ελαφρά τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του», προστίθεται.

«Σημειώνεται ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο, καθώς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λαμβάνονται τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα, με συχνούς ελέγχους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο και των κρατούμενων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Φυλακές Κορυδαλλού: Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ.

«Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, σε κοινόχρηστο χώρο της Δ’ Πτέρυγας, έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ κρατούμενων που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου αλλοδαπού κρατούμενου και τον ελαφρύ τραυματισμό ετέρου αλλοδαπού κρατούμενου.

Προανάκριση για την υπόθεση διεξήγαγε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού. Από την αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι δράστης της επίθεσης είναι 42χρονος αλλοδαπός κρατούμενος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στους συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ύστερα από μεταξύ τους διαφωνία. Για την υπόθεση κατασχέθηκαν το αυτοσχέδιο μαχαίρι και τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού.

Ο 42χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο ελαφρά τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία, και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο, καθώς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λαμβάνονται τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα, με συχνούς ελέγχους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο και των κρατούμενων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News