Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 10:37
Οικονομία

Fourlis: Ξεπέρασε τις προσδοκίες της διοίκησης, η λειτουργία του Ιkea στο The Mall

Fourlis: Ξεπέρασε τις προσδοκίες της διοίκησης, η λειτουργία του Ιkea στο The Mall | Trade Fourlis 2 Vasilis 22 03 20

Άνω των προσδοκιών η λειτουργία του Ιkea στο The Mall, με τους  καταναλωτές που επισκέπτονται το νέο κατάστημα της αλυσίδας, εκτός από τα είδη για το σπίτι, φαίνεται ότι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και στο εστιατόριό του ομίλου Fourlis, καθώς αποτελεί πόλο έλξης.

Υπενθυμίζεται,  πως αποτελούσε μεγάλο στοίχημα για  τη διοίκηση,  η λειτουργία ενός καταστήματος  Ιkea εντός εμπορικού κέντρου, με την εικόνα το πρώτο διάστημα, να  είναι παραπάνω από ικανοποιητική,  δείχνοντας να ξεπερνά τις προσδοκίες που είχε.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είχε  αναφέρει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο επικεφαλής τoυ Ομίλου Βασίλης Φουρλής, είχε δηλώσει πως:  «Το συγκεκριμένο κατάστημα, εντάσσεται στο καινούριο σκεπτικό της Ιkea να είμαστε πιο κοντά στον καταναλωτή».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος  είχε επισημάνει  τις  αλλαγές που παρατηρούνται σε όλες τις εκφάνσεις του εμπορίου, οι οποίες προέρχονται από τις καινούριες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πανδημία.

Σημειώνεται, ότι το νέο  κατάστημα, μία επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Δεκέμβριο, στον τέταρτο όροφο του εμπορικού κέντρου της Lamda Development σε χώρο περίπου 2.000 τ.μ.,  διαθέτοντας 1.300 κωδικούς προϊόντων από τους 8.000-9.000 συνολικά της αλυσίδας.

Ωστόσο, οι καταναλωτές, πέραν των αγορών που μπορούν να πραγματοποιήσουν στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν από εκεί και τους υπόλοιπους κωδικούς και στη συνέχεια είτε να παραλάβουν τα προϊόντα από τα  Ιkea Κηφισού και Αεροδρομίου, είτε στο σπίτι τους.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Foulis είχε ανοίξει το πρώτο μίνι Ιkea  στις αρχές του προηγούμενου έτους στον Πειραιά και  ακολούθησε ένα δεύτερο το φθινόπωρο στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης, στις τρεις χώρες που δραστηριοποιείται,  αναμένεται να ανοίξουν συνολικά περίπου 15 καταστήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όσον αφορά το εστιατόριο Ιkea,  με την επιτυχημένη «πρεμιέρα» του καταστήματος οικιακού εξοπλισμού στο The Mall, το εστιατόριο που λειτουργεί εντός του, φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει καινούρια δεδομένα για την εστίαση του εμπορικού κέντρου συνολικά.

Και αυτό γιατί  αρκετοί καταναλωτές που επισκέπτονται το The Mall, ανεξάρτητα με το εάν πραγματοποιούν αγορές από το κατάστημα  του ομίλου, ανεβαίνουν στον τέταρτο όροφο για το εστιατόριό του, αλλά και για τα …διάσημα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα πιάτα που προσφέρει η αλυσίδα.

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News