Κυριακή 30 Ιούνιος 2024, 19:20
Ελλάδα

Φωτιά στην Ύδρα: Στις φλόγες χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων – Επιχειρεί και ελικόπτερο


Συναγερμός για φωτιά σήμανε στην Ύδρα για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε το πευκοδάσος του νησιού, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε αυτή τη φορά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς σηκώθηκε ελικόπτερο

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ποινική δίωξη στους 8 από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Σε ό,τι αφορά την φωτιά που έκαψε το πευκοδάσος της Ύδρας και η οποία προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό Περσεφόνη,  όπως αποκάλυψε το in, βρέθηκαν ίχνη από κροτίδες και δύο μπουκάλια νερού κοντά στην παραλία στην Ύδρα.

Κάτι που ενισχύει τελικά τις εκτιμήσεις ότι η φωτιά προκλήθηκε από βεγγαλικά, τα οποία όμως δεν εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό, αλλά από άτομα που είχαν βγει από αυτή και με τη βοηθητική βάρκα είχαν πάει στην παραλία, από όπου και πυροδοτήθηκαν τα πυροτεχνήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των οκτώ ενηλίκων από το Καζακστάν που επέβαιναν στη θαλαμηγό Περσεφόνη, για τη φωτιά στην Ύδρα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα εξάλλου, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News