Πέμπτη 27 Ιούνιος 2024, 23:51
Ελλάδα

Φωτιά στην Ύδρα: Αν προκλήθηκε από πυροτεχνήματα θα προβούμε σε νομικές ενέργειες, λέει ο δήμαρχος


Για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην Ύδρα μίλησε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης η φωτιά έχει οροθετηθεί ενώ άμεση ήταν χθες η ενεργοποίηση του τοπικού εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου.

Η πυρκαγιά κατακαίει διάσπαρτα σημεία και η εικόνα της είναι καλύτερη σε σχέση με τις βραδινές ώρες

Η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη περιοχή και τις πρώτες πρωινές ώρες ήρθε ελικόπτερο που πραγματοποίησε ρίψεις νερού και περιόρισε τη φωτιά.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουκουδάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του όπως είπε αν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα.

«Ο δήμος μόλις έχει τα αποτελέσματα της προανάκρισης θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποζημιωθεί και για να παραδειγματιστούν» είπε ο δήμαρχος Ύδρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αναφορά της σελίδας «Εποχικοί Πυροσβέστες» στο Facebook, «η πυρκαγιά που προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα, καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Έκκληση στο υπουργείο Πολιτισμού από τον δήμαρχο Ύδρας

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να δανειοδοτήσει την διάνοιξη περιφερειακού δρόμου στην Ύδρα για να έχουν πρόσβαση με τροχοφόρα για πυρόσβεση.

«Το νησί δεν έχει αντιπυρικές ζώνες ούτε δασικούς δρόμους, ειδικά στην πίσω πλευρά», κατέληξε ο Γιώργος Κουκουδάκης.

Σημειώνεται ότι πλέον η πυρκαγιά κατακαίει διάσπαρτα σημεία και η εικόνα της είναι καλύτερη σε σχέση με τις βραδινές ώρες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές, ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα ελικόπτερο από αέρος.

Πηγή φωτογραφίας: fonitisydras.com



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News