Κυριακή 30 Ιούνιος 2024, 21:33
Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: «Υποψιαζόμαστε ανθρώπινο χέρι» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής – Ποιοι οι λόγοι


Για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε εντελώς αιφνιαδιαστικά το βράδυ του Σαββάτου στην Κερατέα μίλησε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ήταν μία δύσκολη φωτιά και -παρότι είναι δήμαρχος από το 2003- πρώτη φορά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τέτοια φωτιά, μες στη νύχτα και με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ.

Αμέλεια ή εμπρησμός

Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης Λουκάς, εξέφρασε τις σκέχεις του σχετικά με το πώς προκλήθηκε η φωτιά.

«Τώρα 10 το βράδυ ή από αμέλεια ή εμπρησμός και δεν ήταν δίπλα στον δρόμο, αλλά ήταν εσωτερικά, δεν ήταν να πεις ότι κάποιος πέταξε το τσιγάρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Πηγαίναμε από το Λαύριο προς την Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα που τη σβήσαμε άμεσα, προφανώς είχε μπει εκεί, λέω, από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά. Τη σβήσαμε αμέσως. Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι» πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι κάτοικοι του είπαν ότι άκουσαν μία έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά.

«Δεν γίνεται ταυτόχρονα τέτοια ώρα αν εκδηλώνεται μεγάλη φωτιά εσωτερικά της λεωφόρου, και την ίδια στιγμή να μπαίνει στο διάζωμα μια φωτιά εν τη γενέσει που τη σβήσαμε αμέσως».

Πάντως, όπως είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδρασαν άμεσα. Η φωτιά κατεσβέσθη έγκαιρα, χάρη στην άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής που έστειλε πάνω από 150 πυροσβέστες και 150 οχήματα, καταφέρνοντας να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τις φλόγες προτού πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως και έγινε.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News