Πέμπτη 27 Ιούνιος 2024, 21:05
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Σε πύρινο κλοιό τα χωριά του δήμου Ερυμάνθου – Συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών


Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και από άλλους Νομούς.

Ενίσχυση δυνάμεων

Αναμένεται δε και η ενίσχυση των δυνάμεων από τον αέρα με πτητικά μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή έχει ηχήσει τρεις φορές το 112. Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Αγία Βαρβάρα και Ράχη με τους κατοίκους να μετακινούνται προς Κάλφα και Σκούρα αντίστοιχα. Επίσης, το 112 ήχησε για τρίτη φορά ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν από τις περιοχές Σκούρα και Καρδάση προς τον Κάλφα.

Μετά τις 16.30, με νέα επείγουσα ειδοποίηση η Πολιτική Προστασία κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Πανουσαίικα να απομακρυνθούν προς το Σταυροδρόμι.

Προς Ηλεία το μέτωπο

Λίγο μετά τις 17.00, νέα ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας επισήμανε Δασική Πυρκαγιά στην Αχαϊα και καλεί μέσω ΜΜΕ αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας να απομακρυνθείτε προς Πόρτες.

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την Ηλεία. Μέχρι τώρα έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις με δάσος και ελαιόδεντρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και έχει προχωρήσει ακόμα και 10 χιλιόμετρα με την ένταση των ανέμων να είναι ισχυρή και να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News