Τετάρτη 8 Μάιος 2024, 11:32
Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα – 4η συνεχόμενη νύχτα μάχης με τις φλόγες

Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στη Ρόδο και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να σβήσουν τη φωτιά που έχει επεκταθεί σε διάφορα μέτωπα. Σοβαρές αναζωπυρώσεις το βράδυ της Παρασκευής (21.7.2023) στην περιοχή των Λαέρμων προμηνύουν τιτάνιες μάχες για 4η συνεχόμενη νύχτα…

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο τους. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη από ένα δάσος στην περιοχή Απόλλωνα και οι μάχες δίνονται μέχρι σήμερα, μετά από 3 24ωρα!

Σήμερα το βράδυ, στη Ρόδο επιχειρούν 125 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 3 δημοτικές ενότητες από χθες. Αυτές είναι οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου ενώ είχε μείνει κλειστός και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου, επειδή οι φλόγες είναι πολύ κοντά και καθιστούν επικίνδυνο το σημείο.

Ακόμα και η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Γι’ αυτό, εκτός από τις πυροσβεστικές και ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, αύριο το πρωί αναμένονται στη Ρόδο και 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες από τη Σλοβακία, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο:

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News